Meny

Statsadvokat ville fyllearrestere – endte i fyllearresten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En beruset statsadvokat havnet selv i arresten da han forsøkte å pågripe en kvinne uten at det var grunnlag for det.

Natt til lørdag satte den svært berusede mannen seg inn i en taxi og tok tak i kvinnen som var der, angivelig for å holde henne fast til politiet kom og kunne oppklare en sak om en forsvunnet mobiltelefon, melder TV 2.

Da lovens lange arm dukket opp, var det derimot statsadvokaten selv som måtte følge med, siktet for forsøk på frihetsberøvelse.

– Jeg kan bekrefte siktelsen mot statsadvokaten. Vedkommende skal i beruset tilstand ha forsøkt å pågripe en person uten at det var grunnlag for pågripelse, sier assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther.

Sæther sier hans kontor har bedt om en rask avklaring av saken, men at den for øvrig skal behandles som en hvilken som helst lignende sak.

Riksadvokaten vurderer også om den siktede statsadvokaten skal suspenderes mens etterforskningen pågår. Selv sier den siktede mannen at det hele beror på en misforståelse.

– Jeg er veldig lei meg for det jeg har gjort mot denne kvinnen. Jeg var veldig full og husker ikke veldig mye av det som skjedde. Jeg holdt henne fast i armen og i håret. I hodet mitt trodde jeg at hun hadde tatt telefonen min, noe som senere viste seg å ikke være riktig, sier statsadvokaten til Dagbladet. Han hadde ikke telefonen på seg, men fant den igjen senere.

Via politiet har han åpnet for at kvinnen kan ta kontakt dersom hun ønsker å snakke med ham.

Populært