Meny

Kohn: – Umusikalsk å gi kongens medalje til Linstad

Trond Ali Linstad blir tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv. Her holder han appell utenfor Regjeringsbygget under en demonstrasjon mot muslimhets i Norge. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund har lite til overs for at Trond Ali Linstad tirsdag mottar Kongens fortjenstmedalje i sølv.

– Dette er umusikalsk og forringer hederen til alle andre som har fått medaljen, sier Kohn til tidsskriftet Vepsen . Han viser til et innlegg på nettstedet Koranen.no, hvor Linstad langer ut mot jøder og jøders nettverk, innflytelse og «uhederlighet utad for å fremme en sak».

– Linstad spiller på den klassiske jødiske verdenssammensvergelsesmyten. Som om jøder er en entitet som jobber kollektivt for en ond plan. Det er en skandale at en person som kommer med slike utsagn får kongens fortjenstmedalje, sier seniorforsker Terje Emberland ved det norske Holocaustsenteret.

Linstad leder stiftelsen Urtehagen, som blant annet driver en videregående skole og flere barnehager. Stiftelsen drev tidligere landets eneste muslimske skole.

Populært