Meny

Claptons armbåndsur gikk for 21 millioner

En ansatt ved auksjonshuset Christie's avdeling i Genève viser fram et armbåndsur av merket Patek Philippe som har tilhørt rockestjernen Eric Clapton og som mandag ble lagt fram for salg. En ikke navngitt kjøper fikk tilslaget for 3,44 millioner sveitserfranc eller nesten 21 millioner kroner. Clapton har solgt unna en rekke personlige eiendeler og gitt inntektene til veldedige formål. Foto: Valentin Flauraud / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et armbåndsur i platina som har tilhørt den britiske stjernegitaristen Eric Clapton, er solgt på auksjon i Sveits. Uret gikk for 3,44 millioner sveitserfranc, eller nesten 21 millioner kroner.

Armbåndsuret som er ett av bare to i sitt slag i hele verden, ble laget av det sveitsiske selskapet Patek Philippe i 1987. Det gikk under hammeren mandag på det halvårlige salget av fornemme ur og klokker hos auksjonshuset Christie's i Genève.

– Det ble kjøpt av en anonym person som personlig var til stede under auksjonen. Jeg har ingen nærmere opplysninger om kjøperen, sa Christie's-talsmann Cristiano de Lorenzo ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Auksjonshusets ekspert på ur Aurel Bacs sa før han åpnet for bud at armbåndsuret måtte regnes som ett av verdens ti mest interessante. Dette skyldtes urets historie, avanserte teknikk, gode tilstand og sjeldenhet, framholdt han.

Eric Clapton solgte i oktober et maleri av den tyske kunstneren Gerhard Richter for 21,3 millioner pund eller vel 194 millioner kroner. I fjor solgte han mer enn 70 gitarer fra sin personlige samling og ga inntektene til et senter for rusmisbrukere som han har grunnlagt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært