Meny

Brasil vil klone truede dyrearter

Både jaguarer og mankeulv er med på listen over de åtte dyreartene brasilianske konservasjonister vil klone. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasilianske biologer vil klone åtte dyrearter for å redde bestanden.

Både jaguarer og mankeulv er med på listen over de åtte dyreartene brasilianske konservasjonister vil klone.

Ingen av de åtte artene er direkte utrydningstruet, men den brasilianske forskningsorganisasjonen Embrapa ønsker et forsprang.

I samarbeid med den zoologiske hagen i Brasilia, har organisasjonen hittil samlet rundt 420 vevsprøver fra de åtte dyreartene.

De fleste vevsprøvene har vært fra kadavre, skriver magasinet New Scientist.

Les også: Gjenopplivet gen fra tasmansk tiger

Andre dyrevernsgrupper i Brasil har hilset planene velkommen, menunderstreket at førsteprioriteten alltid må være å sørge for at dyr bevares i det fri gjennom å minimere jakt og sørge for at naturlige habitat blir opprettholdt.

De klonede dyrene, som også består av maurslukere, bison og apearten svart løvetamarin, vil bli holdt i et reservat i tilfelle den ville populasjonen kollapser.

Les også: Vil de vekke tigeren til live igjen?

– Vi har ingen planer om å slippe de klonede dyrene ut i det fri. Ettersom det dreier seg om kloner, mangler de den genetiske variasjonen som den ville bestanden har.

Planen er å starte med kloningen av makeulv allerede neste måned.

I desember i fjor skrev ABC Nyheter om at forskere fra Japan og Russland tror det kan være mulig å klone en mammut. Planene om å klone den utdødde elefanten fikk fart etter funnet av godt bevart beinmarg. Beinet ble hentet ut av den sibirske tundraen.

Populært