Meny

Kristiansen forsvarer sine prioriteringer

De tidligere PST-sjefene Janne Kristiansen og Jørn Holme under mandagens åpne høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om oppfølging av rapporten fra 22. juli-kommisjonen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere PST-sjef Janne Kristiansen mener det var riktig av henne å prioritere trusselen fra ekstreme islamister i forkant av 22. juli.

– Dette hadde fremste prioritet da jeg ledet Politiets sikkerhetstjeneste. Jeg holder fast ved at denne prioriteringen var rett, sa Kristiansen da hun mandag forklarte seg under dag to av 22. juli-høringene på Stortinget.

Les også: Kolberg refset veike forsvarstopper

Hun viser til at Gjørv-kommisjonen fant en rekke forbedringspunkter ved PSTs innsats, men understreker at rapporten ikke slår fast at PST kunne ha oppdaget og stanset Breivik i forkant av angrepene.

– Siden 2001 har PST prioritert trusselen fra ekstreme islamister. Senest i trusselvurderingen fra 2012 slås det fast at disse miljøene utgjør den største terrortrusselen i Norge, sa Kristiansen.

Sist hun møtte til stortingshøring – i januar i år – røpet hun sensitive opplysninger om Etterretningstjenestens tilstedeværelse i Pakistan. Som et resultat av dette gikk hun av som PST-sjef.

Følg 22. juli-høringene live her

Populært