Meny

Petter Solberg usikker på fremtiden

USIKKER: Petter Solberg må ta litt tid i tenkeboksen før han kan svare på om han fortsatt kjører rally neste år. (Foto: AFP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere rally-verdensmester Petter Solberg vet ikke hva han gjør neste sesong.

Den norske verdensmesteren fra 2003 har de siste årene slite med å komme tilbake på nivået som for snart ti år siden gjorde han historisk.

Etter å ha feilet nok en gang i sesongavslutningen må Solberg konstatere at det endte med en femteplass totalt i årets rally-VM.

Ikke godt nok for Solberg selv, og nå begynner det også å spøke med tanke på fremtidige arbeidsgivere i rallysporten.

- Lov å være lei seg

Denne sesongen har nordmannen vært fabrikkfører for Ford-teamet, men etter denne sesongen står han uten ny kontrakt. Samtidig har Ford gjort det klart at de trekker den økonomiske støtten til selskapet M-sport som drifter teamet.

- Jeg hadde håpet jeg skulle gjort det litt bedre. Jeg har et par tilbud innen andre motorsporter, men hjertet mitt står nærmest rally, sier Solberg til NRK og gjør det samtidig klart at han er usikker på hva han gjør neste år.

Eks-verdensmesteren innser at han med årets resultater heller ikke har styrket sitt kandidatur med tanke på kontrakt et annet sted.

– Jeg føler ikke jeg har gjort mine oppgaver slik jeg skulle. Det er lov å være litt lei seg da, konstaterer Solberg.

Les også: Her kjører den norske rallyføreren ned fotografen

Dramatisk krasj

Problemet til Solberg de siste årene har vært at han ofte bryter løpene, og da gjerne i sammenheng med en til tider i overkant offensivt kjørestil.

Et eksempel på dét var senest i oktober da Solberg deltok i Rally Frankrike. Etter å ha kommet for fort inn i en S-sving fortsatte nordmannen gjennom en vinmark før ferden til slutt endte i en strømmast.

Trykk her for å se video av det dramatiske krasjet

En fransk landsby like ved skal ha mistet strømmen like etter som følge av ulykken, men det kunne fort gått langt verre.

- Fy faen, Petter holdt på å drepe flere stykker. Det er så flaks at det der går bra, sa broren, Henning Solberg, da han så opptak av hendelsen.

Brødrene Solberg er forøvrig, sammen med Mads Østberg, Norges tre representanter i WRC. Hvor mange det blir neste år er altså fortsatt høyst usikkert.

Populært