Meny

Sigrid-pårørende hetses på nett

DRAP: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept ved et skogholdt på Kolbotn 4.september. (Foto: Privat)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Sveriges største nettforum hetses familie og venner av Sigrid Giskegjerde Schjetne. - Utrolig vondt å lese, sier faren til venninnen som sist så Sigrid før hun forsvant.

I en diskusjonstråd på det svenske nettstedet, som skal ha rundt 680.000 medlemmer, spekulerer personer med pseudonym om mulige hendelsesforløp og hva som kan ha skjedd med Sigrid natt til 5. august da hun var på vei hjem.

Flere av innleggene inneholder også grov sjikane av Sigrids venner og familie.

Bjarne Koren er far til venninnen som Sigrid besøkte den skjebnesvangre kvelden før hun forsvant på vei hjem. Han oppdaget forumet ved en tilfeldighet.

- Jeg skulle sjekke opp foretaksnummeret på firmaet mitt, og da dukket navnet mitt plutselig opp på en svensk side, sier han til NRK.

- Utrolig vondt å lese

Diskusjonsforumet krever heller ikke at du skal være registrert bruker for å lese innleggene.

Møtet med det Koren beskriver som grov hets av familie og venner, kom som et sjokk.

- En etter en ble uthengt som mordere og drapsmenn. Det var helt tragisk. Det er en vanvittig hets. Det gjør så utrolig vondt å lese slike ting som sine nærmeste at det er helt ubeskrivelig, forteller Koren til NRK.

Les også: Prøvesvar i Sigrid-saken kommer først neste år

Stemplet som pedofil

På det svenske nettstedet går flere av deltagerne langt i å legge ut personlige detaljer som adresse og navn på flere personer i kretsen rundt Sigrid.

Koren sitt navn er blant dem som blir diskutert, i likhet med venner og familie av Sigrid. Han beskriver hetsen på følgende måte:

- Jeg er jo da kriminell, driver med smugling og er sannsynligvis pedofil i likhet med sønnen min. Det samme med foreldrene til Sigrid, venner av familien og andre som har vært med å lete, forklarer han.

Les også: - Vet fortsatt ikke hvordan Sigrid ble drept

Pågår fortsatt

Diskusjonen på nettsiden rundt drapet på Sigrid har nesten 10.000 innlegg. Fortsatt kommer det inn nye innlegg daglig.

Medlemmene diskuterer ulike teorier seg imellom, og navngir i den forbindelse flere personer i miljøet rundt Sigrid.

- Hva slags koblinger de greier å trekke mellom mennesker er helt ubeskrivelig, sier Koren som nå har opprettet en profil for å følge med på siden.

- Jeg vil vite hva slags hets som fremsettes mot mine barn, sier han.

Sigird familie ønsker ikke å kommentere nettsiden, eller innholdet, på nåværende tidspunkt.

Les også: Politimann suspendert etter PC-beslag i Sigrid-saken

37-åring utpekt som hovedmann

3. september i år pågrep politiet to personer, en 37-åring og en 64-åring, i forbindelse med Sigrid-saken. Senere samme dag ble Sigrid funnet død i et skogholt ved Kolbotn utenfor Oslo.

For knappe to uker siden ble 64-åringen løslatt etter flere uker i varetekt.

- Bakgrunnen for løslatelsen er en helhetsvurdering av bevisbildet og det som er kommet frem i etterforskningen så langt, uttalte politiadvokat Cecilie Gulnes.

Les også: 64-åring løslates i Sigrid-saken

64-åringen har hele tiden nektet enhver befatning med drapet på Sigrid, og hans forsvarere har gitt uttrykk for at han har vært trygg på at siktelsen mot ham skal bli frafalt.

Politiet jobber nå ut ifra at det er 37-åringen som er hovedmannen bak drapet på Sigrid. Han sitter fortsatt i varetekt, med full isolasjon.

37-åringen kan blant annet knyttes til området Sigrid forsvant gjennom en bompassering kun 11 minutter før siste SMS ble sendt fra hennes mobiltelefon.

Han er også tidligere dømt for brutal vold mot en kvinne, og ble så sent som i juni vurdert som psykotisk.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært