Meny

Stabæk sendte Sogndal ned på kvalifiseringsplass

Stabæk avsluttet hjemmesesongen i stor stil. Neste år venter likevel førstedivisjon. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk avsluttet eliteserielivet på Nadderud med stil: Sogndal ble slått 2-1 etter en meget god første omgang.

Franck Boli scoret det første målet, før Ville Jalasto preset fram et selvmål. Sogndal hadde alt å spille for, men gjorde det ikke. Ulrik Flos redusering var ikke nok til å berge poeng, og Sogndal falt ned på kvalifiseringsplass før siste runde.

Se målene og høydepunkter hos Avspark

Gjestene tapte for et Stabæk-lag som i 1. omgang presterte årsbeste i en kamp som for bæringene ikke var annet enn et PR-fremstøt foran livet i 1. divisjon neste sesong.

Les siste nytt om Stabæk her

Sogndal lever mer enn farlig. Fredrikstad, som slo Rosenborg borte søndag, er bare ett poeng bak og avslutter mot et Molde-lag som allerede har seriegullet i lomma.

Sogndal har Brann hjemme i serieavslutningen. Ett poeng på rett side av streken er Sandnes Ulf og Hønefoss. De avslutter henholdsvis borte mot Aalesund og hjemme mot Rosenborg.

Veigar i form

Stabæk var solide defensivt og mer kreative offensivt enn det som har vært gjennomgangsmelodien i en trist sesong. Ikke minst fungerte samarbeidet mellom Veigar Páll Gunnarsson og Franck Boli bedre enn det har gjort.

Servitørkongen i norsk fotball, Gunnarsson, satte Boli elegant opp foran 1-0-scoringen i det 18. minutt. Jalasto så ut til å sneie inn 2-0 fem minutter senere, men bedyret etterpå at han ikke var borti ballen.

Les siste nytt om Sogndal her  

Gjestene var bedre med etter pause, men kun én redusering på Flos pangscoring gjorde hjemturen til Sogndal lang.

Endringer

Stabæk har 14 spillere under kontrakt neste sesong. Fredrik Brustad har undertegnet for et nytt år, mens Bjarni Ólafur Eiríksson har sagt nei til kontraktstilbudet han har fått. Det betyr at han forsvinner ut.

Veigar Páll Gunnarsson er i tenkeboksen. Han skal i samtaler med Stabæk denne uken. 32-åringen er selvfølgelig ønsket videre, Veigar er i dag den eneste klassespilleren i et mannskap der tre nysigneringer er på gang.

– Vi nærmer oss. Det er snakk om to forsvarsspillere og én midtbanespiller, sier Stabæks sportslige leder; Inge André Olsen til NTB.


Følg ditt favorittlag

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

Her kan du følge ditt favorittlag i Tippeligaen, Adeccoligaen eller Premier League og få de ferskeste nyhetene.

Og du kan se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene, samt lese de siste fotballnyhetene fra inn- og utland.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Populært