Meny

Gulldrømmen knust

Lars Iver Strand og Strømsgodset maktet ikke å holde tritt med Sandnes Ulf. Dermed tapte de kampen og muligheten for seriegull. Foto: Tommy Ellingsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandnes Ulf tok tre nye og meget viktige poeng mot Strømgodset, som nå må ta til takke med sølvmedaljen.

Med tapet kan ikke lenger SIF bli seriemester. Serieleder Molde, som slo Hønefoss, er fire poeng foran når bare én serierunde gjenstår. Strømsgodset har ikke vunnet seriemesterskapet siden 1970.

Se målene og høydepunkter hos Avspark

For Sandnes Ulf handler alt om å sikre plassen i eliteserien. Toppseriedebutantene virket ute av det, men en sterk sluttspurt er i ferd med å redde rogalendingene. 10 av 12 mulige poeng siste fire kamper er hentet inn.

Les siste nytt om Sandnes Ulf her

Sandnes Ulf er på trygg plass før siste serierunde, men Sogndal og Fredrikstad er henholdsvis ett og to poeng bak.

Strømsgodset var best før pause i Sandnes søndag. Det var fortjent at Abdisalam Ibrahim banket gjestene fra Drammen foran etter en drøy halvtime. Sean McDermott i Sandnes-buret var sjanseløs da Ibrahim fikk fulltreff.

Les siste nytt om Strømsgodset her  

I annen omgang handlet det meste om hjemmelaget. Foruten Stefan Johansens heading utenfor og innbytter Adama Diomandes to store muligheter skapte ikke SIF særlig i ruskeværet på Sandnes stadion.

Det gjorde derimot de himmelblå vertene. Christian Gytkjær utlignet til 1-1 etter 54 minutter på en innøvd cornervariant. Bjørnar Holmvik la ballen ut til Gytkjær, som lå umarkert ved 16 meter. Jubelen var ellevill da nok en corner fra Holmvik resulterte i scoring et lite kvarter før slutt. Etter litt fram og tilbake i feltet kunne Avni Pepa heade enn retur i mål. Den scoringen skulle vise seg å gi Sandnes Ulf tre livsviktige poeng.

Sandnes Ulf kan avgjøre alt selv med seier i bortekampen mot Aalesund i siste runde. Strømsgodset trenger ett poeng mot nedrykksklare Stabæk for å sikre annenplassen bak Molde.

Følg ditt favorittlag

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

Her kan du følge ditt favorittlag i Tippeligaen, Adeccoligaen eller Premier League og få de ferskeste nyhetene.

Og du kan se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene, samt lese de siste fotballnyhetene fra inn- og utland.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Populært