Meny

Fredrikstad med livsviktig seier

Vidar Martinsen (th) og resten av Fredrikstad må kjempe hardt for å unngå nedrykk. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trønderen Robert Stene sørget for en livsviktig 1-0-seier borte mot Rosenborg da Fredrikstad trengte det som mest.

For tap, kombinert med de andre eliteserieresultatene søndag kveld, ville betydd at østfoldingene ville vært fortapt før siste serierunde. Med seieren er de fortsatt på nedrykksplass, men avstanden opp er vesentlig kortere.

Se målet og høydepunkter hos Avspark

Og det var langt fra ufortjent at trønderen Robert Stene, som kom fra Ranheim i sommer, sendte bortelaget i føringen. Nenad Srekovic fikk ballen inne i feltet etter et godt løp og slo inn til Stene, som befant seg merkelig alene. Han avsluttet godt på første berøring og sendte ballen ned i hjørnet.

Les siste nytt om Rosenborg her

Fram til da var det bortelaget som var det førende laget. Men målet virket å tenne en liten gnist i et tamt hjemmelag. Steffen Iversen, som spilte sin siste hjemmekamp i eliteserien, kom til to gode sjanser før pause. Også Mikkel Diskerud og Mohammed Awal Issah kunne sørget for balanse i resultatet.

Les siste nytt om Fredrikstad her

Etter pause fortsatte hjemmepresset, hvor Borek Dockal, Daniel Fredheim Holm og Jonas Svensson i tur og orden kunne utlignet. Men størst var muligheten Per Verner Rønning fikk da han headet over fra kort hold like før slutt.

Fredrikstad kom kun på et par korte visitter, uten å virkelig bli farlige. Men det hadde lite å si, ettersom det ene målet var nok til å sikre seieren.

I neste runde venter Molde, som søndag sikret seriemesterskapet, hjemme for Fredrikstad. Men 90 minutter igjen er de ett poeng bak Sogndal på kvalifiseringsplass, to bak Sandnes Ulf og Hønefoss. Rosenborg har på sin side nærmest sikret seg 3.-plassen i årets eliteserie.

Følg ditt favorittlag

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

Her kan du følge ditt favorittlag i Tippeligaen, Adeccoligaen eller Premier League og få de ferskeste nyhetene.

Og du kan se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene, samt lese de siste fotballnyhetene fra inn- og utland.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Populært