Meny

To Ondrásek-scoringer senket Brann

Zdenek Ondrasek er på vei mot toppscorertittelen i årets Eliteserie. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zdenek Ondrasek scoret begge målene for Tromsø i 2-0 seieren borte mot Brann søndag kveld.

Dermed gjentok tsjekkeren prestasjonen fra hjemmemøtet med bergenserne, hvor han også sto for kampens to fulltreffere. Ondrásek er oppe i 14 mål denne sesongen og troner øverst på toppscorerlisten i eliteserien. Med ett poeng på de tre siste kampene smakte det ekstra godt med seier for cupfinaleklare tromsværinger, som ender på 4.-plass med poeng i siste hjemmekamp mot Odd Grenland.

Se målene og høydepunkter hos Avspark

Brann har vært gjennom noen turbulente uker med spekulasjoner om Rune Skarsfjords framtid i klubben. Brann-treneren fant plass til fem egenproduserte unggutter fra Bergen i startoppstillingen, men det holdt ikke til poeng mot et hardtkjempende Tromsø-lag.

Klassescoring av Ondrásek

Les siste nytt om Tromsø her

Vertene åpnet friskest og produserte kampens første store målsjanse. Erik Huseklepp ble spilt fri på venstrekanten, og innlegget nådde fram til en umarkert Kim Ojo. Headingen fra kloss hold ble avverget på mesterlig vis av Tromsø-keeper Henri Sillanpää.

Tromsø overtok etter hvert initiativet i en jevnspilt åpningsomgang. Etter 21 minutter viste Zdenek Ondrasek seg fram og sendte gjestene i ledelsen med en klassescoring. Tromsø-spissen fanget opp en klarering fra Simen Wangberg, og fra 20 meter dempet tsjekkeren ballen på brystet og banket den i lengste hjørne på halv volley. Det var sesongens 13. fulltreffer for 23-åringen, som hadde gått av banen uten nettkjenning i de siste seks kampene.

Ojo og Ondrásek var også i hovedrollen da begge lag spilte seg fram til hver sin store mulighet mot slutten av åpningsomgangen. Ingen av dem var skarpe nok i avslutning fra kort hold, og første omgang ebbet ut med 1-0 ledelse til gjestene.

Straffe til gjestene

Brann-trener Rune Skarsfjord gjorde grep i pausen og erstattet Kristoffer Barmen med Erik Mjelde. Kristoffer Larsen tente håp om hjemmepoeng med et skuddforsøk 20 minutter ut i 2. omgang. Sillanpää fikk så vidt avklart til corner på avslutningen som gikk via en forsvarsspiller.

Les siste nytt om Brann her

Håpet om poeng brast da Jonas Grønner på klønete vis felte Thomas Drage på kanten av 16-meteren. Dommer Svein Oddvar Moen pekte resolutt på straffemerket, og Ondrásek var sikkerheten selv fra 11-meteren. Vertene klarte aldri å skape noe trykk på Tromsø-forsvaret mot slutten av kampen.

For Brann startet sesongen famlende, men rødtrøyene har spilt seg opp utover i sesongen. Etter ni strake serietriumfer på hjemmebane, har sesongens to siste kamper på eget gress endt med tap.

Følg ditt favorittlag

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

Her kan du følge ditt favorittlag i Tippeligaen, Adeccoligaen eller Premier League og få de ferskeste nyhetene.

Og du kan se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene, samt lese de siste fotballnyhetene fra inn- og utland.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært