Meny

Fritt Ord-prisvinner tiltalt for vold mot dørvakt

Louiza Louhibi er tiltalt for å ha tatt kvelertak på og slått en dørvakt. Foto: Morten Holm / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fritt Ord-prisvinner Louiza Louhibi må i januar møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha tatt kvelertak på og slått en dørvakt.

Oslo politidistrikt tok ut tiltalen mot 22-åringen etter at hun 31. mai i år havnet i bråk ved utestedet Bar Tjuvholmen, skriver VG.

Ifølge tiltalen skal hun ved 1-tiden om natten ha tatt tak i halsen på en dørvakt og klemt til. Hun skal også ha slått ham to ganger i ansiktet eller i hodet.

Louhibi har tidligere i år forklart sin versjon av hendelsen til Dagbladet. Hun hevder at dørvakten tok tak i overarmen hennes og at hun ikke fikk røre seg. Hun har fortalt at hun var på vei inn på utestedet for å hente identifikasjon da hun ble holdt igjen.

– Litt før stengetid gikk jeg ut for litt luft. Utenfor begynte en av de to dørvaktene å spørre meg om hvor gammel jeg var og om jeg hadde vist legitimasjon. Jeg tullet litt først og ba ham gjette hvor gammel jeg var. Etter hvert ble samtalen veldig aggressiv og det kom flere mennesker ut. vakten tok tak i overarmen min og sa jeg ikke fikk røre meg. Jeg skjønte ikke helt hvorfor han reagerte på den måten, sa hun til avisen.

Daglig leder Erik Jönsson ved Bar Tjuvholmen har en annen versjon. Han viser til at det er 25 års aldersgrense og at Louhibi gikk til angrep etter en ordveksling. Han hevder også at hun spyttet mot dørvaktene.

Louhibi ble i 2008 utsatt for en overfallsvoldtekt i Oslo. Hun krevde handling mot voldtekter, og fikk tidligere i år Fritt Ords honnørpris for sitt mot.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært