Meny

Generaldirektøren i BBC går av

Generaldirektøren i BBC, George Entwistle, går av etter at kanalen rettet feilaktige pedofilimistanker mot en britisk politiker. Foto: Scanpix / AFP PHOTO / ANDREW COWIE

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generaldirektøren i BBC, George Entwistle, går av etter at kanalen feilaktig anklaget en britisk politiker for å ha forgrepet seg på en mindreårig gutt på 1970-tallet.

Det var programmet Newsnight som anklaget en høytstående konservativ politiker for å ha forgrepet seg på en beboer på et barnehjem i Wales.

Selv om politikeren ikke ble identifisert i programmet som ble sendt forrige uke, ble Alistar McAlpine navngitt på sosiale medier som den angivelige overgriperen. Han har blant annet vært rådgiver for Storbritannias tidligere statsminister Margaret Thatcher.

McAlpine benektet anklagene fredag, og noen timer senere gikk Steve Messham, mannen som hadde anklaget McAlpine for overgrep, ut og sa at han hadde tatt feil om overgriperens identitet.

– Jeg har besluttet at det mest hederlige vil være å trekke seg, sa Entwistle lørdag kveld.

BBC beklaget fredag for å ha viderebrakt historien på TV.

– Vi skulle ikke ha sendt en sak som var så fundamentalt gal. Det som skjedde her en fullstendig uakseptabelt, sa Entwistle da.

Populært