Meny

Savnet 42-åring funnet i Kvinesdal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel mann som lørdag ble meldt savnet i fjellet i Kvinesdal i Vest-Agder, ble søndag funnet i god behold. Han hadde tilbrakt natten på en hytte.

– Han kom til rette på egen hånd. Han hadde tatt inn på en hytte. Der hadde han fått tak i en telefon. Han ringte og fortalte at han er i strålende form, opplyser vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

NRK opplyser at mannen hadde gått flere kilometer i løpet av natten før han fant ei hytte han kunne ta inn i. Ifølge Fædrelandsvennen var det folk til stede i hytta som tok seg av ham.

Mannen la lørdag ut på en fjelltur i Kvinesdal sammen med kona. Kraftig regn gjorde at kona ble våt, og hun valgte etter hvert å gå tilbake til hytta. De to skilte lag like sør for Beritshei ved 12.30-tiden, og mannen fortsatte turen alene. Tre og en halv time senere ringte han og fortalte at han hadde gått seg vill i området ved Knaben. Deretter gikk han trolig tom for strøm på mobilen.

En leteaksjon ble igangsatt, men dårlig vær hindret HRS fra å benytte helikopter. Helikopteret kom seg i lufta først søndag formiddag, men mannen ga lyd fra seg før helikopteret rakk å ankomme leteområdet.

Den savnede 42-åringen er lokalkjent i området og var iført ullundertøy og allværsjakke.


Vis større kart

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært