Norges Cykleforbund anmelder Kjærgaard

Norges Cykleforbund anmelder Kjærgaard
Norges Cykleforbund anmelder Kjærgaard

Norges Cykleforbunds styre vedtok torsdag kveld å anmelde Steffen Kjærgaard til domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samråd med juridisk ekspertise har NCF valgt ikke å straffe permittert og sykmeldt Kjærgaard på eget initiativ. I stedet valgte de å sende saken over til domsutvalget.

Sykkelpresident Harald Tiedemann-Hansen sa under torsdagens pressekonferanse at han forventer en eller annen reaksjon fra domsutvalget. Sykkelpresidenten sa at han ønsker å opptre rettferdig, samtidig som han liker dårlig det som er kommet fram.

– De må behandle saken videre. De kan også velge å avvise saken, men vi håper at det kommer en reaksjon. Vi mener at Steffen Kjærgaard har skadet idrettens og sykkelsportens anseelse og omdømme, sa Tiedemann-Hansen.

Idrettens domsutvalg har også mandat til å utestenge Kjærgaard fra idretten i en kortere eller lengre periode, til og med på livstid.

Les også: - Steffen Kjærgaard innrømmer dopingmisbruk

Ikke politi

NCF vurderte også om de skulle anmelde Kjærgaard til politiet, men landet på at det ikke ville være riktig av dem.

– Det skyldes langsiktigheten i vårt forhold til Steffen Kjærgaard. Det han innrømmet skjedde lenge før han ble ansatt i NSF. Han har ikke gjort noe galt i henhold til ansettelseskontrakten, og vi har vurdert det slik at det var tvilsomt om vi hadde kommet noen vei ved å anmelde saken til politiet, sa sykkelpresidenten.

Styret i NCF behandlet også saken rundt tidligere sportssjef Svein Gaute Hølestøl, som har erkjent at han kjente deler av Kjærgaards dopinghistorie da han var med på å ansette Kjærgaard som sin etterfølger.

– Vi anser det forholdet som foreldet og vil ikke gå videre med det, sa Tiedemann-Hansen.

NCF mener det er opp til Antidoping Norge om det skal opprettes en dopingsak mot Kjærgaard.

Les også: Nå kan du dopingtestes på treningssenteret

Historien

Det er to uker siden at den tidligere proffsyklisten Steffen Kjærgaard sto fram og fortalte at han hadde dopet seg tidlig i karrieren. Det skjedde først i et lite lag et stykke inn i 1998-sesongen. Kjærgaard sa at han skaffet seg EPO på egen hånd. Han sa at han også dopet seg da han var i det amerikanske laget US Postal i 2000 og 2001. Kjærgaard innrømmet også at han hadde dopet seg med kortison.

Norges Cykleforbund opprettholder permitteringen av Kjærgaard ut året, så lenge ansettelseskontrakten gjelder.

Kjærgaard er for tiden sykmeldt.

Les også: Northug om Kjærgaards dopinnrømmelser