50-åring fikk 19 års fengsel for drap i Bergen

En 50 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til 19 års fengsel for drapet på Kay Ivar Sommerschild (25).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 50 år gamle mannen ble tirsdag kjent skyldig i forsettlig drap, to drapsforsøk, samt trusler. Torsdag ble straffen satt til 19 års ubetinget fengsel, skriver BT.no

Det er samme straff som tingretten kom fram til i januar.

Mannen er dømt for å ha skutt og drept Kay Ivar Sommerschild i en leilighet i Kjøkkelvik i Bergen 18. oktober 2010.

Les også: 19 års fengsel for forsettelig drap

50-åringen oppsøkte leiligheten med den hensikt å drepe sin tidligere samboer, slår retten fast. Han er også dømt for å ha forsøkt å drepe ekssamboerens datter.

Han er også dømt for å ha truet ekssamboerens søster med pistol. Dette gjorde han for å få henne til å vise hvor ekssamboeren bodde.

Sommerschild var samboer med kvinnens datter, og han ble skutt i magen da han forsøkte å gripe inn. I tingretten hevdet den dømte at skuddet gikk av ved et uhell under basketaket som oppsto mellom ham og Sommerschild.

Les også: Bergen: Erklærte seg skyldig i drap

Under ankebehandlingen fortalte 50-åringens ekssamboer (45) om en mann som endret seg fra å være svært sjarmerende – til å bli svært usympatisk og kontrollerende og sjalu. Etter hvert tok mannens kontrollbehov overhånd, forklarte hun.

50-åringen ble i tingretten dømt til å betale til sammen rundt 1 million kroner i erstatning og oppreisning til de fornærmede og etterlatte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden