Leiegård: Muslimsk flertall satte stopper for juletre

Det ser ikke ut til at det blir noe juletre i det danske borettslaget Egedalsvænge denne jula. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Det ser ikke ut til at det blir noe juletre i det danske borettslaget Egedalsvænge denne jula. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dansk leiegård brukte 60.000 kroner på å feire muslimsk høytid, men så nektet det muslimske flertallet i styret å bruke penger på et juletre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den almennyttige boligforeningen, en slags leiegård, hadde først enstemmig vedtatt å bruke 60.000 kroner på en stor fest i forbindelse med den muslimske høytiden Eid.

Tre dager etter Eid-festen stemte det muslimske flertallet i leiegården imot å bruke noen tusenlapper på et juletre, melder Berlingske Tidene.

Det var den danske lokalavisa Frederiksborg Amts Avis som først brakte nyheten om høytidsfloka som har oppstått i det danske borettslaget i Kokkedal, nord for København.

Avisa skriver at leiegården Egedalsvænge har en årelang tradisjon med å ha et juletre midt i boligområdet i desember.

Les også: Irritert nabo anmeldte sangene som holdt ham våken hele natta

Ifølge lokalavisa skal juletrenekten ha skapt dårlig stemning, men ingen i styret har ønsket å uttale seg om saken så langt.

Folk skal være redde for å skape en konflikt som ikke eksisterer i hverdagen.

En forsker ved Syddansk Universitet mener det kan være et politisk motiv bak beslutningen.

- Det høres ut som det kan være individer som har behov for å markere seg. Det kan være et signal om at man vil ha en konfrontasjon, sier Kirstine Sinclair til Berlingske Tidene.

Les også: Fikk telefonregning på ni trillioner