Leiegård: Muslimsk flertall satte stopper for juletre

Det ser ikke ut til at det blir noe juletre i det danske borettslaget Egedalsvænge denne jula. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Det ser ikke ut til at det blir noe juletre i det danske borettslaget Egedalsvænge denne jula. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Dansk leiegård brukte 60.000 kroner på å feire muslimsk høytid, men så nektet det muslimske flertallet i styret å bruke penger på et juletre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den almennyttige boligforeningen, en slags leiegård, hadde først enstemmig vedtatt å bruke 60.000 kroner på en stor fest i forbindelse med den muslimske høytiden Eid.

Tre dager etter Eid-festen stemte det muslimske flertallet i leiegården imot å bruke noen tusenlapper på et juletre, melder Berlingske Tidene.

Det var den danske lokalavisa Frederiksborg Amts Avis som først brakte nyheten om høytidsfloka som har oppstått i det danske borettslaget i Kokkedal, nord for København.

Avisa skriver at leiegården Egedalsvænge har en årelang tradisjon med å ha et juletre midt i boligområdet i desember.

Les også: Irritert nabo anmeldte sangene som holdt ham våken hele natta

Ifølge lokalavisa skal juletrenekten ha skapt dårlig stemning, men ingen i styret har ønsket å uttale seg om saken så langt.

Folk skal være redde for å skape en konflikt som ikke eksisterer i hverdagen.

En forsker ved Syddansk Universitet mener det kan være et politisk motiv bak beslutningen.

- Det høres ut som det kan være individer som har behov for å markere seg. Det kan være et signal om at man vil ha en konfrontasjon, sier Kirstine Sinclair til Berlingske Tidene.

Les også: Fikk telefonregning på ni trillioner

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden