Høyre med ny god måling

NY OPPTUR: Erna SOlberg har all grunn til å smile etter at Høyre i siste meningsmåling får en oppslutning på 33,9 prosent. (Arkivfoto: NTB scanpix)
NY OPPTUR: Erna SOlberg har all grunn til å smile etter at Høyre i siste meningsmåling får en oppslutning på 33,9 prosent. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Høyre øker oppslutningen med 2,4 prosentpoeng til 33,9 prosent på en måling som er gjennomført for NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går motsatt vei og har den siste måneden falt fra 29,1 til 27,2 prosent på den nye NRK-målingen.

For de øvrige partiene er det mindre bevegelser. Fremskrittspartiet øker oppslutningen med 0,4 prosentpoeng til 18,2 prosent. Kristelig Folkeparti går fram 0,5 prosentpoeng til 6 prosent. Venstre faller 0,6 prosentpoeng til 3,5 prosent.

Senterpartiet står på stedet hvil med 3,9 prosent mens Sosialistisk Venstreparti går fram 0,7 prosentpoeng til 4 prosent.

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet er ikke fornøyd.

– Dette er dårlig for Ap. Det er det ingen tvil om. Hvis denne målingen holder seg, vil det bli Erna som statsminister og Siv som finansminister, og de vil ta Norge i en helt annen retning. Det må vi slåss mot, sier Johansen.

Han merker seg at de to regjeringspartnerne SV og Sp ligger på sperregrensen, men slår fast at Ap ikke skal hjelpe dem. Det klarer de to partiene best selv, mener han.

Høyre-leder Erna Solberg viser Johansen hvor skapet skal stå. Hun er fornøyd med situasjonen.

– Dette er hyggelig for Høyre. Likevel skal vi samarbeide bredt og respektere hverandre. En grunn til at vi er store er nettopp at vi hele tiden har ønsket å samarbeide, sier Solberg.

Hvis målingen var valgresultat, ville de borgerlige partiene ha fått 110 mandater. De rødgrønne ville ha fått 59 mandater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden