– Bhatti er vantro

Dette er profilbildet til Arfan Bhatti på Facebook.
Dette er profilbildet til Arfan Bhatti på Facebook.

De nye bildene av straffedømte Arfan Bhatti (35) hvor han poserer med et automatvåpen, skaper sterke reaksjoner i det norske muslimske miljøet. Bhatti er vantro, mener en norsk muslimsk leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye bilder av Bhatti ble onsdag publisert på en blogg som drives av en svensk journalist. Bildene viser Bhatti posere med et automatvåpen i et fjellområde som trolig er i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan. Bhatti viser seg også fram sammen med andre væpnede menn, og han poserer, fortsatt med våpen i hånden, sammen med barn.

Bhatti har også oppdatert profilbildet sitt på Facebook med et av de nye våpenbildene.

Tidligere generalsekretær i moskeen Minhaj ul-Quran, Mohammed Faiz Alam, retter kraftig skyts mot Bhatti.

Overfor VG forteller Alam at den muslimske teologen Muhammad Tahir ul-Qadri har utarbeidet en fatwa, det vil si en teologisk begrunnet utredning, som konkluderer med at ekstremister avviker fra «den rette lære».

– Når islam sier klart ifra at de som utfører terror er vantro, mener jeg Bhatti er vantro i forhold til fatwaen til dr. Qadri, sier Alam.

Les også: Frp: Bhatti kan pågripes når han kommer hjem

Han viser til at det ifølge den samme teologens oversettelse av Koranen heller ikke finnes noen ord som legitimerer «hellig krig» eller å kjempe for sharialover i Norge.

– Hvis de vil ha det, kan de bare reise fra Norge, sier Alam, og legger til:

– Ingen av dem har rett til å snakke på vegne av muslimer i Norge. Vi elsker Norge og det norske folk og vi vil leve sammen i fred og harmoni, sier han.

Se også: Bhatti løslatt mot meldeplikt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden