Frp: Bhatti kan pågripes når han kommer hjem

Dette er profilbildet til Arfan Bhatti på Facebook.
Dette er profilbildet til Arfan Bhatti på Facebook.

Bilder av en bevæpnet Arfan Bhatti (35) sirkulerer på sosiale medier. Den voldsdømte islamisten må pågripes når han kommer tilbake til Norge, mener Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det antas at 35-åringen fra Oslo befinner nå seg i grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan. Den svenske journalisten Per Gudmundson publiserte onsdag bildene av Bhatti på sin blogg.

Bildene som har sirkulert i islamistkretser, viser Bhatti med automatvåpen i et fjellandskap, og på flere av bildene poserer han sammen med barn. Det ene bildet har Bhatti lagt til som profilbilde på Facebook, hvor han under jobb skriver at «tjener Allah på heltid».

Les også: Offentliggjorde bilder av bevæpnet Bhatti

Kjent for PST

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor Dagbladet at bildene er kjent for dem.

– Vi kjenner til disse bildene, men PST kan utover dette ikke kommentere hva vi vet eller ikke vet i en slik sak, sier informasjonssjef Martin Bernsen.

Bhatti er medlem av den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Les også: Arfan Bhatti kriger i Syria

– Et PR-stunt

Ulf Leirstein (Frp) i Stortingets justiskomité reagerer kraftig på bildene.

– At bildene ligger på nett er et nøye planlagt PR-stunt fra denne islamistgjengen. De peker nese til regjeringen. De sier «Uansett hva dere sier, så gjør vi som vi vil», mener Leirstein.

Han mener regjeringen snarest mulig må legge fram lovforslag for Stortinget som gjør det mulig å straffe det Bhatti driver med.

Les også: Krever Bhatti og Krekar løslatt

– Hjemmel for pågripelse

Samtidig sier han at Bhatti må pågripes idet han kommer til Norge. Leirstein understreker han at han mener dette kan skje med hjemmel i dagens lovverk.

– Med den våpentreningen har han fått, er han en fare for rikets sikkerhet. Dette må jo en domstol ta stilling til, men det blir en parodi hvis Bhatti kan spasere rundt i Oslos gater igjen, sier Leirstein til NTB.

Bhattis advokat John Christian Elden vet ingenting om bildene eller hvor Bhatti befinner seg for tiden.

– Dette er ukjent for meg, ut over det at jeg vet at han ikke er i Norge, sier Elden. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden