Dette går Romney glipp av

DET HVITE HUS: Det ble ikke Romneys tur å flytte inn her denne gangen. Obama vant presidentvalget igjen. © FOTO: Pete Souza

Jackie Kennedy satte igang en interiørjobb som Nancy Reagan og Laura Bush bygget videre på. Sjekk ut hva Obama-familien endret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama vant i natt presidentvalget i USA med god margin, og kan se frem til fire nye år som beboer av det kjente hvite huset i Washington D.C.

Og det har nok verken presidenten eller familien noe i mot, for skorter verken på plass eller stil i Det Hvite Hus.

Irske røtter

Det sies at så mange som 500 millioner amerikanere hevder å komme fra irsk avkastning - og til og med Obama selv hadde en bestemor som var fra nettopp den grønne øya.

Det Hvite Hus, som stod ferdig i 1800, har også irske røtter, og er designet av den irsk-fødte arkitekten James Hoban.

Jackie Kennedy pusset opp

De største endringene i interiøret ble gjort på 1960-tallet, ifølge magasinet Architectural Digest, da Kennedy-klanen tok styringen.

Kennedy-familien flyttet inn i 1961. Førstedamen, Jackie Kennedy, som var lidenskapelig opptatt av både historie og kunst, fikk hjelp av foreningen White House Historical Association til å forandre det neoklassiske herskapshuset med møbler og kunst. Endringene skulle reflektere byggets historie, men også gjøre huset til et elegant og moderne representasjonshjem.

Både soverom, storstuen West Wing Sitting Hall, garderoberom, spisestuen Red Room og kontorer ble totalrenovert under Jackies tid i huset.

Les også: En hel verden gratulerer Obama

Ny familie, ny stil

Tidlig på 1980-tallet, var det Ronald og Nancy Reagan som bodde i det hvite huset i Washington D.C. Førstedame Nancy skulle ikke være noe dårligere enn tidligere presidentfruer, og leide inn den interiørdesigner Ted Graber, velkjent i Hollywood-kretser, for å hjelpe seg med diverse renoveringsprosjekter i boligen.

Blant annet West Sitting Hall, som Jackie Kennedy hadde pusset opp før, ble ny med møbler og pynt som Reagan-familien hadde tatt med seg fra sitt gamle hjem i California.

Noen år senere var det Laura Bush sin tur å sette sitt eget preg på presidentboligen. Hun ønsket ifølge sin interiørdesigner, Ken Blasingame, et hjem som var: "Friskt og moderne, og inspirert av deres egen ranch i Texas."

Rommet Green Room, som en gang i tiden hadde gjort nytte som Thomas Jeffersons spisestue, fikk et løft under Bushadministrasjonen. Det samme gjorde soverommet Lincoln Bedroom.

Les også: Han brukte 100 millioner dollar på Romney

Obama flytter inn

I januar 2009, flyttet så Barack og Michelle Obama og deres to døtre, Malia (14) og Sasha (11) fra Chicago til Det Hvite Hus i Washington D.C. Som presidentfruer før henne, ønsket selvsagt også Michelle Obama å sette sitt eget preg på huset.

- Jeg gleder meg til å sette vårt eget preg på østfløyen (East Wing) av huset, sa førstedamen til ABC News på nyåret i 2009.

Hjelp til prosjektet kom i form av interiørarkitekten og designeren Michael Smith.

- For Obama familien var det et sterkt ønske at huset skulle reflektere deres moderne og avslappede stil, har Smith sagt til nyhetsbyrået.

Det mest oppsiktsvekkende med Obama-familiens endringer i huset, er at de selv har betalt regningen for renoveringen, skriver New York Times Magazine.

Les også: Trump: - Verden ler av USA

Slik bor Obama familien

Ifølge nettstedet Pinkpillbox.com har Obama-familien gjort følgende store forandringer på interiøret i presidentboligen:

Inngangshallen: Malt veggene grå, lagt ned nye tepper på gulvet og satt inn mer behagelige og moderne møbler. Moderne kunstverk dekorerer veggene. Pianoet etter Laura Bush står fortsatt på plass.

West Sitting Hall: Mange av møblene her er de samme som var benyttet under Bush-administrasjonen. Nye lamper er kommet på pass, og familieportretter er hengt opp på veggene.

Yellow Oval Room: Også her har Obama, sammen med interiørdesigner Smith, gjort forandringer på gardiner, veggfarge og møbler. Noen av stolene har fått nye trekk.

Se også: - Jeg har aldri elsket deg mer, Michelle

I andre etasje benytter Barack Obama og Michelle det rommet som står oppført som Master bedroom. Døtrene Malia og Sasha benytter henholdsvis West og East Bedrooms.

I tredje etasje benytter Michelle Obamas mor, Marian Shields Robinson, som bor sammen med familien, en egen soveromssuite.

På sitt kontor, Oval Office, har Obama dekorert med kunstgjenstander som er på utlån fra Native Artists Museum. Han har også en innrammet versjon av Martin Luther King Jr. sin "I have a dream" tale på veggen.

Ingen offisielle pressebilder finnes av familiens private soverom som de er i dag.

Les også:

600 år gammel låve ble moderne luksushjem

Her er verdens mest sexy hotellrom

La deg inspirere av de mange lekre interiørbildene i Inspirasjonsguiden

7 steder du må overnatte på

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden