USA fikk sin første lesbiske senator

HISTORISK: Tammy Baldwin blir den første lesbiske senatoren i USAs historie. (Foto: AP)
HISTORISK: Tammy Baldwin blir den første lesbiske senatoren i USAs historie. (Foto: AP)

Demokraten Tammy Baldwin blir USAs første åpne homofile senator.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har amerikansk politikk brutt en ny barriere, melder CNN. I tillegg blir Baldwin den første kvinnelige senatoren fra Wisconsin.

Under nattens valgvake i hjemstaten ble det til stor jubel erklært at Tammy Baldwin kapret en av de 435 plassene i Representantenes hus, skriver Huffington Post.

- Jeg er beæret, ydmyk og takknemlig. Jeg er klar for å stå sammen med Barack Obama, og klar for å slåss for Wisconsins middelklasse, slo hun fast fra talerstolen.

- Stor dag for homfile

Den politiske kommentatoren Sally Kohn sier til CNN at valget av Baldwin er viktig med tanke på å bryte ned bildet av den stereotypiske amerikanske senatoren.

- Dette er en stor dag for homofile kvinner i USA, og for alle samfunn som ikke er typiske streite, hvite, sunne menn, som har blitt valgt inn til kongressen, sier Kohn.

De aller felste av de 435 medlemmene av Representantenes hus ble gjenvalgt, men i tillegg til Baldwin er det også en hel del nye og fargerike fjes som nå gjør sin inntreden.

Les også: Slik reagerte verden på Obamas seier

Kennedy-barnebarn valgt inn

I Massachusetts tok nok et medlem av Kennedy-klanen plass i Kongressen da Joseph Kennedy III vant et sete. Han er barnebarn av Robert Kennedy som var justisminister under sin bror, president John F. Kennedy.

I Illinois erobret Irak-veteranen Tammy Duckworth plassen til en omstridt republikaner som er imot abort – til og med for å redde morens liv. Duckworth, som ble født i Thailand, mistet begge beina i Irak.

Og Florida har fått sin første cubansk-amerikanske kongressrepresentant som ikke er republikaner. Demokraten Joe Garcia slo ut den svært Castro-fiendtlige David Rivera etter en skandale da Rivera betalte penger for å hindre at Garcia ble nominert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden