Landbruksministeren kastet ut etter ostekrangel

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum ble erklært uønsket da han besøkte den nye mathallen i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum ble erklært uønsket da han besøkte den nye mathallen i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ble kastet ut da han var på omvisning i den nyåpnede Mathallen i Oslo i forrige måned. Årsaken var en diskusjon om import av ost.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråden hadde stått for den offisielle åpningen av Mathallen på Grünerløkka i Oslo 2. oktober. Deretter fikk han omvisning. Blant dem som har restaurant og utsalg i Mathallen er Jan Vardøen, som også står bak en rekke bedrifter i bydelen. Da ministeren kom til Vardøens restaurant i Mathallen, ble han ikke møtt med omfavnelse.

Regjeringen hadde nemlig kort tid i forveien meldt om endringer i tollvernet for flere ostetyper som importeres til Norge. Vardøen importerer blant annet ost. De to mennene begynte å diskutere, og til slutt valgte Vardøen å utvise Slagsvold Vedum fra restauranten, skriver Nationen.

Vardøen bekrefter at han ikke ønsket at landbruksministeren skulle komme på besøk.

– Det stemmer. Det var en spontan greie, sier han til avisen.

På spørsmål om det stemmer at han kastet landbruksministeren ut fra restauranten, svarer Vardøen:

– Det er ikke så langt fra sannheten.

Statsråden selv bekrefter at han ikke oppholdt seg lenge hos Vardøen under omvisningen.

– Det var hyggelig å treffe ham, men jeg skjønte raskt at han har et noe annet syn enn meg i spørsmålet om vi skal ha norsk landbruk eller ikke, sier Slagsvold Vedum.

Han legger til at Vardøen benyttet «litt sterkere ord enn vanlig».– Jeg bruker ikke tid på denne typen oppførsel. Det skjedde der og da, og livet er for kort til å dvele ved det. Det var en hyggelig fredag ettermiddag, sier Slagsvold Vedum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden