Mange klager på avviklingen av presidentvalget

En valgfunksjonær i et valglokale i Philadelphia sørger for at stemmegivningen går riktig for seg. Men telefonlinjen som er opprettet for å ta i mot klager på uregelmessigheter under valget, har halvveis i valgdagen allerede mottatt 35.000 henvendelser. Foto: Reuters / NTB scanpix
En valgfunksjonær i et valglokale i Philadelphia sørger for at stemmegivningen går riktig for seg. Men telefonlinjen som er opprettet for å ta i mot klager på uregelmessigheter under valget, har halvveis i valgdagen allerede mottatt 35.000 henvendelser. Foto: Reuters / NTB scanpix

Over 35.000 samtaler har blir ringt inn til en nasjonal «hot line» der velgere kan melde fra om mulige uregelmessigheter i presidentvalget i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor mange av klagene som kan regnes som alvorlige, er foreløpig uklart, skriver amerikanske medier.

I Philadelphia, en by der Demokratene har stor oppslutning, er Republikanerne opprørt over at 75 av partiets egne valgobservatører er utestengt fra valglokaler. Partiet har allerede klaget dette inn for retten.

Også i den viktige vippestaten Ohio er det kommet klager. Der handler det om programvare som brukes under stemmegivning i valglokalene og som det hevdes lett kan manipuleres.

I Pittsburgh skriver lokalavisen Pittsburgh Post-Gazette om at det har forekommet feil på elektroniske stemmemaskiner. Og i en stemmemaskin i Perry County i Pennsylvania måtte kalibreres om etter at det ble oppdaget at den ga en Obama-stemme til Romney.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden