Bytterett:

Disse butikkene tilbyr lengst returrett

Du har ikke krav på bytterett, men butikken kan tilby dette som en ekstra service. Nå før jul går mange butikker ekstra langt. Foto: All Over Press
Du har ikke krav på bytterett, men butikken kan tilby dette som en ekstra service. Nå før jul går mange butikker ekstra langt. Foto: All Over Press

Kjedene kjemper om å tilby lengst returrett. Samtidig er det en ukjent nettbutikk som har den lengste returretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere, store butikkjeder frister med ekstra lang bytte- og returrett på sine varer, som en ekstra service - og antakelig et ekstra lokkemiddel - til sine kunder.

I forbindelse med årets julefeiring gir både Siba og Elkjøp ekstra lang bytterett, om julegavene ikke skulle falle i smak.

Men det fins andre butikker som har enda lengre bytterett - hele året!

Fikk du gavekort til jul i fjor? Da bør du sjekke datoen på kortet om du ikke har brukt det

Bytt julegaver i januar

I forbindelse med julen tilbyr Siba i år retur- og bytterett fra 1. november til 6. januar. Dermed skal man kunne kjøpe julegaver allerede i november - og likevel ha returrett i januar.

– Kunden kan prøve produktene hjemme i ro og mak før man returnerer dem. Kunden får selv velge om de vill bytte til en annen vare eller få pengene tillbake, sier Nora Ay, informasjonsansvarlig i Siba.

Men Siba er ikke alene om å tilby en egen vri på retur- og bytteretten i forbindelse med julen. Hos konkurrenten Elkjøp har de til vanlig 30 dagers åpent kjøp, men denne har selskapet laget en egen julevri på.

– I og med at du gjerne ikke får gaven før på julaften, er det jo greit å fortsatt kunne ha 30 dager å teste produktet på. Derfor gjør vi det slik at alle julegaver kan byttes frem til og med 24. januar, sier Line Lauvsnes Oddekalv, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp.

Les også: Nei, du har ikke angrerett i butikken

100 dagers retur

Selv om de to el-kjedene utvider sin bytte- og returordning i forbindelse med julen, har sportskjeden XXL en mye lengre frist hele året.

– Vi har lang frist for åpent kjøp. Slik vil kunden alltid være sikker på å rekke å returnere varen hvis den ikke skulle passe, være feil modell eller kunden av en annen årsak ikke lengre ønsker eller trenger varen, sier Marius Jensen i XXL til DinSide, og legger til at de også har en «30 dagers fornøyd garanti».

– Det betyr at man kan returnere varen selv om den er testet/brukt, innen 30 dager, sier Jensen.

En annen sportskjede med en tilsvarende garanti, er G-sport. Samtidig er det en nettbutikk som selger sko, Footway, som har den desidert lengste returretten DinSide har klart å oppdrive. Ifølge deres vilkår har de 180 dagers fri retur.

Andre nettbutikker med lang returrett er Komplett og Mpx, som tilbyr 45 dagers retur.

Les også: Dette er Norges beste nettbutikk

Husk byttelapp eller kvittering

Ønsker man å benytte seg av de ulike kjedenes bytte- eller returrett, er det greit å sette seg inn i vilkårene allerede før man handler.

Ikke minst er det verdt å ta vare på kvitteringen, eller be om byttelapp, som er ekstra gunstig hvis man gir bort en julegave som ikke nødvendigvis faller i smak hos mottakeren.

Og kjedene kan kreve kvittering eller byttelapp på varen. Hos Elkjøp er produkter som er unntatt 30-dagers returretten spill, film og programvare med brutt forsegling, samt telefoner eller andre produkter solgt med abonnement.

Hos Siba kan man returnere varer som er i samme stand som da det ble kjøpt, og man må ta med originalforpakning, emballasje og eventuelle bruksanvisninger, i tillegg til kvittering. Her kan du lese XXLs returvilkår , samt fra Komplett og Mpx.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden