- Arne Johannessen går av i 2014

GIR SEG: Politiforbundets leder Arne Johannessen ankommer møtet mellom politimestrene i Norge på Holmenkollen Park Hotel mandag. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
GIR SEG: Politiforbundets leder Arne Johannessen ankommer møtet mellom politimestrene i Norge på Holmenkollen Park Hotel mandag. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Arne Johannessen varsler allerede nå at han går av som leder for Politiets Fellesforbund i 2014. Først må han bli gjenvalgt på årsmøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det i september ble kjent at Sigve Bolstad utfordret ham som leder, gjorde Arne Johannessen det klart at han vurderte å si takk for seg allerede i høst, etter tolv år som leder. Han antydet at det hadde foregått en maktkamp bak hans rygg.

Men da Bolstad trakk sitt kandidatur, ble Johannessen stående igjen som den eneste kandidaten til stillingen. Dermed blir det to nye år for den garvede fagforeningslederen før han sier takk for seg.

– Jeg har tatt en totalvurdering og valgt å si ifra at dette blir min siste periode som PF-leder, sier Johannessen til Politiforum.

Johannessen har ledet Politiets Fellesforbund siden 2000 og sier han reelt vurderte å ikke stille til gjenvalg for to nye år under landsmøtet i Molde i år. En rekke støtteerklæringer fra lokallagsledere gjorde at han valgte å stille.

Selv om han er eneste kandidat som leder, tar han forbehold om at landsmøtet viser ham tillit.

– Jeg er glad for tilliten fra valgkomiteen, men det er landsmøtet som velger, understreker han.Johannessen har permisjon fra jobben som lensmann i Sogndal, men har ikke bestemt seg for hva han skal gjøre etter at tiden som fagforeningsleder er over.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden