Voldssiktede ungdommer fengslet på Romerike

To 18-åringer er varetektsfengslet, siktet for mishandling av en jevnaldrende mann på Romerike. Politiet er tilbakeholdne med opplysninger i saken, men frykter den har større omfang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er siktet for å ha holdt en 18 år gammel gutt fanget i en leilighet i Ullensaker kommune, for å ha mishandlet ham, truet ham med skytevåpen og tvunget ham til å utbetale penger.

Den ene siktede mannen ble i Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet i fire uker, mens den andre ble fengslet i to uker. Begge er ilagt brev- og besøksforbud.

Tidlig i etterforskningen

Lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor opplyser til NTB at politiet er tidlig i etterforskningen og trenger noe tid for å få oversikt over hva som har skjedd.

– Saken er svært alvorlig, og vi frykter at den har større omfang, forteller lensmannen. Han ønsker ikke å kommentere om politiet vil pågripe flere personer i saken.

Anmeldte ikke selv

Den fornærmede 18-åringen anmeldte ikke forholdet selv, noe politiet tror skyldes frykt for mulige represalier fra de siktede. Politiet vil ikke gå i nærmere detalj på hvordan de kom på sporet av saken, ifølge Romerikes Blad.

De to siktede ble pågrepet fredag, etter at mishandlingen skal ha skjedd forrige mandag.

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Politistyrkene som aksjonerte, var bevæpnet fordi vi hadde opplysninger om at gjerningspersonene var det. Vi har også tatt beslag i et skytevåpen, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden