Voldssiktede ungdommer fengslet på Romerike

Artikkelen fortsetter under annonsen

To 18-åringer er varetektsfengslet, siktet for mishandling av en jevnaldrende mann på Romerike. Politiet er tilbakeholdne med opplysninger i saken, men frykter den har større omfang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to er siktet for å ha holdt en 18 år gammel gutt fanget i en leilighet i Ullensaker kommune, for å ha mishandlet ham, truet ham med skytevåpen og tvunget ham til å utbetale penger.

Den ene siktede mannen ble i Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet i fire uker, mens den andre ble fengslet i to uker. Begge er ilagt brev- og besøksforbud.

Tidlig i etterforskningen

Lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor opplyser til NTB at politiet er tidlig i etterforskningen og trenger noe tid for å få oversikt over hva som har skjedd.

– Saken er svært alvorlig, og vi frykter at den har større omfang, forteller lensmannen. Han ønsker ikke å kommentere om politiet vil pågripe flere personer i saken.

Anmeldte ikke selv

Den fornærmede 18-åringen anmeldte ikke forholdet selv, noe politiet tror skyldes frykt for mulige represalier fra de siktede. Politiet vil ikke gå i nærmere detalj på hvordan de kom på sporet av saken, ifølge Romerikes Blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to siktede ble pågrepet fredag, etter at mishandlingen skal ha skjedd forrige mandag.

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Politistyrkene som aksjonerte, var bevæpnet fordi vi hadde opplysninger om at gjerningspersonene var det. Vi har også tatt beslag i et skytevåpen, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.