Michelle Obama: USAs sterke førstedame

Michelle Obama er svært populær og en viktig støttespiller for ektemannen Barack Obama i hans kamp for å bli gjenvalgt som USAs president. Hun har selv gjort aktiv innsats på flere samfunnsområder, blant annet kampen for bedre folkehelse i USA. Foto: Steve Marcus / Reuters / NTB scanpix
Michelle Obama er svært populær og en viktig støttespiller for ektemannen Barack Obama i hans kamp for å bli gjenvalgt som USAs president. Hun har selv gjort aktiv innsats på flere samfunnsområder, blant annet kampen for bedre folkehelse i USA. Foto: Steve Marcus / Reuters / NTB scanpix

USAs førstedame Michelle Obama står sterkere blant mange amerikanske velgere enn sin mann presidenten. To tredeler av amerikanerne sier de synes godt om henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste tidens meningsmålinger viser at bare rundt halvparten av de spurte vil stemme på Barack Obama ved presidentvalget kommende tirsdag. Det er ikke utenkelig at Michelles innsats blir den tungen på vektskålen han trenger for å bli gjenvalgt.

Populær

– Michelle Obama er en svært populær førstedame, sier Anita McBride som var stabssjef for Laura Bush mens George W. Bush var president fra 2001 til 2009.

– Hun har brukt sin stemme på en svært effektiv måte i saker hun har engasjert seg i, mener McBride.

Den amerikanske presidentfruen har flere hjertesaker, blant dem styrking av folkehelsen i USA gjennom et sunnere kosthold. Hun står bak tiltaket «Let's Move» mot overvekt blant barn, og har plantet den første kjøkkenhagen i manns minne ved Det hvite hus.

Advokat

Presidentfruen ble født 17. januar 1964 i Chicago, bar pikenavnet Robinson og utdannet seg til advokat. Hun traff sin framtidige ektemann mens de jobbet for samme advokatselskap, forøvrig som to av svært få afrikanskamerikanere i staben.

I årets presidentvalgkamp har hun hatt som spesialoppgave å samle støtte til sin mann blant spanskættede velgere.

Michelle Obama er aktiv på mange områder, men hun legger vekt på at travelheten ikke skal gå ut over døtrene Malia (14) og Sasha (11).

Les også: Dette skiller kandidatene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden