Solgte selskapet sitt for 23 milliarder - gir bort pengene

GAVMILD: George Lucas har fylt opp pengesekken etter å ha solgt sitt selskap Lucasfilm for over 23 milliarder kroner. Nå skal han bruke pengene til å hjelpe andre. (Foto: AP)
GAVMILD: George Lucas har fylt opp pengesekken etter å ha solgt sitt selskap Lucasfilm for over 23 milliarder kroner. Nå skal han bruke pengene til å hjelpe andre. (Foto: AP)

George Lucas har solgt selskapet sitt Lucasfilm til Disney. Nå vil han gi bort milliardene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Lucas er best kjent som mannen bak Star Wars. Nå har han solgt selskapet sitt, Lucasfilm, skriver Huffington Post.

Salgssummen skal ligge på solide 4 milliarder dollar, eller rundt regnet 23 milliarder kroner.

Foreløpig er det noe uklart hvordan pengene skal fordeles, men Lucas er klar på at han vil vil donere pengene til utdanningsformål.

- I 41 år har brorparten av tiden og pengene mine gått inn i selskapet. Nå starter jeg et nytt kapittel i livet mitt, og da er det tilfredstillende at jeg har mer tid og ressurser til filantropi, forklarer Lucas.

Samme mann har flere ganger tidligere vært opptatt av å fremheve viktigheten av å bedre utdanningsmulighetene for barn og unge, skriver Hollywood Reporter.

- Det er nøkkelen til menneskehetens overlevelse. Vårt beste verktøy for å overleve er vår evne til å tenke og tilpasse oss. Som lærere, historiefortellere og kommuniserende mennesker, er det vårt ansvar å fortsette å gjøre dette.

Dermed blir Lucas en del av et celebert selskap. Andre pengesterke navn som Bill Gates og Warren Buffet har allerede gitt til sammen over 45 milliarder dollar til veldedige formål, ifølge magasinet Forbes.

Senest i mars i år gjorde også svenske Ingvar Kamprad, mannen bak IKEA og en av verdens rikeste menn, at han vil gjøre selskapets veldedighetsstiftelse til en av verdens største gjennom å gi bort flere milliarder kroner årlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden