Aalesund rotet bort seieren

Aalesunds Leke James (t.v.) jubler for sin 2-0 scoring sammen med Lars Fuhre og Tramaine Stewart (t.h.) under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Haugesund på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Aalesunds Leke James (t.v.) jubler for sin 2-0 scoring sammen med Lars Fuhre og Tramaine Stewart (t.h.) under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Haugesund på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund hadde lenge god kontroll på eget gress, men to sene mål av Haugesund ga 2-2 i eliteserien søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund – Haugesund 2-2 (2-0)

8324 tilskuere.

Mål: 1-0 Michael Barrantes (11), 2-0 Leke James (34), 2-1 Michael Haukås (78), 2-2 Geir Ludvig Fevang (87).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Tremaine Stewart, Aalesund.

Lagene:

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust – Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Edvard Skagestad, Jo Nymo Matland – Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad – Tremaine Stewart, Michael Barrantes, Lars Fuhre (Amund R. Skiri fra 85.) – Leke James.

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Joakim Våge Nilsen, Umaru Bangura, Martin Bjørnbak, Andres Mar Johannesson – Michael Haukås (Håvard Storbæk fra 87.), Eirik Mæland (Tor Arne Andreassen fra 59.), Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang – Alexander Toft Søderlund, Pontus Engblom (Henrik Johansen fra 68.).

Se sammendrag av kampen her.

Kjetil Rekdal kunne være alt annet enn fornøyd etter at guttene hans rotet bort seieren og to poeng helt mot slutten. Først reduserte Michael Haukås i det 78. minutt fra kort hold, mens Geir Ludvig Fevang sørget for utligningen ti minutter senere på merkelig vis. Det ble vinket for offside, men dommer Trond Ivar Døvle godkjente likevel målet etter diskusjon med linjedommeren.

– Det er tydelig at vi fortsatt ikke har lært å fullføre kamper skikkelig. Vi burde ha ledet mer og hadde store nok sjanser til 5-0. Jeg sa til spillerne at kampen ville bli slik om vi ikke tok vare på sjansene til å score et mål nummer tre, sa Rekdal.

– Mot slutten ble vi overkjørt. Vi manglet ork i laget og sluttet å spille fotball. Det kunne blitt verre i sluttminuttene.

Les mer om Aalesund på Avspark

Tidlig scoring

For foruten åpningsminuttene og helt mot slutten, hadde Aalesund ellers god kontroll på gjestene fra Haugesund. Til tross for en svak start fikk hjemmepublikummet en tidlig scoring å juble for. Michael Barrantes hadde en enkel jobb med å prikke inn 1-0 etter elleve minutter da Leke James ble spilt flott gjennom av Tremaine Stewart, og dunket ballen inn foran mål fra høyre. Det var costaricanerens niende seriemål for sesongen.

Etter at vertene tok ledelsen hadde AaFK kommandoen i oppgjøret. Alexander Søderlund skjøt ballen i tverrliggeren fra langt hold i det 16. minutt, men ellers var det svært lite FKH fikk til å stemme offensivt før pause. Pasningsspillet på den siste tredjedelen av banen var alt for upresis til å true hjemmelaget.

Les mer om Haugesund på Avspark

Kostbare misser

Leke James scoret i sin tredje kamp på rad da han doblet til 2-0 i det 34. minutt. Nigerianeren avsluttet med hel volley på et presist slått innlegg fra Enar Jääger. Samme mann kom til en stor sjanse tidlig i annen omgang. James var alene med FKH-keeper Per Morten Kristiansen, men skjøt ballen like til side for mål.

Kjetil Rekdals mannskap viste seg spesielt farlig på høyrekanten. Etter 64 minutter kunne og burde Barrantes gjort sitt annet mål for kvelden, men fra tre meter skjøt han ballen rett på keeper. Heller ikke Lars Fuhre klarte å få nettsus på returen. Det viste seg senere å bli kostbart for Aalesund.

– Det så stygt ut i første omgang og en stund etter pause. Vi kunne ha ligget under enda mer. Jeg er fornøyd med det vi fikk til de siste 20 minuttene, sa HFK-sjef Jostein Grindhaug etter kampen.

Uavgjortresultatet gjør at Aalesund står med 35 poeng på en niendeplass. For Haugesund betydde det ene poenget at klubben fortsatt er plassen foran på tabellen med tre poeng mer. (©NTB)

Bad i mål og høydepunkter

Ellers anbefaler vi på det sterkeste at du tar turen innom Avspark sine sider.

På Startsidens fotballtjeneste Avspark kan du følge ditt favorittlag, og få de ferskeste nyhetene.

Du kan også se mål og høydepunkter fra alle Tippeliga-oppgjørene, samt lese de siste fotballnyhetene fra inn- og utland.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark