Adecco har brutt arbeidsmiljøloven

BRØT ARBEIDSMILJØLOVEN: Etter å ha gransket arbeidsforhold hos Viasat ble 11 brudd på arbeidsmiljøloven avdekket hos Adecco. Arkivfoto: Thomas Winje Øijord (Scanpix)
BRØT ARBEIDSMILJØLOVEN: Etter å ha gransket arbeidsforhold hos Viasat ble 11 brudd på arbeidsmiljøloven avdekket hos Adecco. Arkivfoto: Thomas Winje Øijord (Scanpix)

Arbeidstilsynet slår fast at Adecco har brutt arbeidsmiljøloven på 11 punkter. Mengden brudd gjør saken spesielt alvorlig, mener tilsynslederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK har tidligere avslørt at ansatte i nysalgsavdelingen til Viasat har opplevd trusler, trakassering og påtvunget gratisarbeid. Arbeidstilsynet har nå gransket både bemanningsbyrået Adecco som er arbeidsgiver for selgerne, og Viasat som driver avdelingen.

Arbeidstilsynet slår fast at Adecco har ansvaret for de ansatte på avdelingen, mens Viasat har ansvaret for at deres egne rammevilkår ikke er i strid med arbeidsmiljøloven.

– Som det vil fremkomme av denne rapporten, finner Arbeidstilsynet flere alvorlige avvik knyttet til det systematisk helse, miljø- og sikkerhetsarbeidet for å ivareta arbeidsmiljøet for de ansatte knyttet til Viasat, heter det i rapporten.

Arbeidstilsynet vurderer nå pålegg mot Adecco.

– Vi har funnet at Adecco har brutt arbeidsmiljølovens bestemmelser på 11 punkter. Mengden brudd gjør saken spesielt alvorlig, sier tilsynsleder Pål H. Lund i Arbeidstilsynet.

Bruddene gjelder blant annet bestemmelsene om arbeidstid og overtid, fravær av en aktiv vernetjeneste, ikke tilfredsstillende HMS-opplæring og en overdreven bruk av kontrolltiltak mot de ansatte.

Kommunikasjonsdirektør i Adecco Anne-Stine Talseth mener Adecco allerede har rettet opp mange av forholdene.

– De fleste av de påpekte forholdene har vi selv avdekket og tatt tak i på det tidspunkt vi mottok varsling. Der hvor tilsynet varsler pålegg vil vi så snart som mulig oversende dokumentasjon på at disse er brakt i orden. De andre forholdene det gis pålegg om vil vi naturligvis rette opp umiddelbart, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden