Myhre hyller en livsglad Børretzen

Odd Børretzen (t.v.) og Lars Martin Myhre under utgivelsen av cd-platen «Kelner!». Børretzen gikk bort natt til lørdag 3. november 2012 etter en måneds sykeleie. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Odd Børretzen (t.v.) og Lars Martin Myhre under utgivelsen av cd-platen «Kelner!». Børretzen gikk bort natt til lørdag 3. november 2012 etter en måneds sykeleie. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

– Jeg er forferdelig stolt av ham, sier Lars Martin Myhre, som samarbeidet med Odd Børretzen i over 30 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han var en engasjert og livsbejaende person, som hadde lyst på livet og levde det fullt og helt, sier Myhre til NTB om sin gode venn Odd Børretzen, som døde natt til lørdag.

– Det er forferdelig trist, men samtidig føler jeg en glede over det livet han skapte, sier Myhre.

Børretzen ble 85 år gammel.

– Han var ustoppelig kreativ, og det var en fest å samarbeide med Odd. Han hadde en unik evne til å se ting fra annen vinkel. Han satt på en annen tue enn alle oss andre, og så ikke ting slik vi så dem, sier han.

Les også: Odd Børretzen er død

– Ble aldri gammel

Selv om Odd Børretzen nærmet seg 86, var det ikke en gammel mann Myhre så i samarbeidspartneren.

– Odd ble aldri gammel. Han var fortsatt en ung mann i hodet, sier han.

Lars Martin Myhre og Odd Børretzen møttes helt tilfeldig i Børretzens bryllup for over 30 år siden. Myhre kjente forloveren som lurte på om han kunne komme og spille for brudeparet.

I juni 1981 hadde de sin første spillejobb sammen – på lukket avdeling i et kretsfengsel.

– 30 år er utrolig lenge. Ingen av oss har vært gift så lenge, sier Myhre og ler.

Jazzprosjekt til det siste

Det skulle ta 14 år og mye overtalelse før de to ga ut sin første plate sammen. Børretzen skjønte ikke helt poenget med det. Myhres argument var at det ville være et fint minne for ettertiden og etterkommerne. Plata het «Noen ganger er det all right».

– Vi har gjort så mye sammen, men hvis det er en sang jeg skal trekke fram, så er det «Vintersang». Det er en fantastisk flott kjærlighetssang, sier Myhre.

De to hadde kontakt til det siste. Odd Børretzen jobbet med både bokutgivelse og et jazzprosjekt i løpet av det siste året. Den siste konserten spilte han i Kolbotn for få uker siden.

– Jeg sendte han en sms for ikke så lenge siden. Der sto det at «jeg håper jeg også lager jazztrio når jeg er 85».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden