Benekter drap på Vålnes, men samtykker i fengsling

Regionlensmann Andreas Nilsen orienterte torsdag om etterforskningen av samboerparet som er siktet for å ha drept Per Vålnes fra Balsfjord i Troms. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)
Regionlensmann Andreas Nilsen orienterte torsdag om etterforskningen av samboerparet som er siktet for å ha drept Per Vålnes fra Balsfjord i Troms. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Forsvarerne til de tre som er siktet for drap på den forsvunne Per Vålnes i Balsfjord innser at politiet får medhold i varetekt i fire uker. Men ingen erkjenner straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

løpende bånd ble de tre framstilt for fengsling i Nord-Troms tingrett fredag. Alle er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning, og blir møtt med krav om fire ukers varetekt hvorav to uker i isolasjon.

– Var sammen

Politiadvokat Morten Hermansen sier at politiet har en mistanke om at alle tre har vært sammen om drapet. Han sier han ikke tror det kommer flere pågripelser, men understreker at han i denne saken ikke kan utelukke det.

Les også: Kvinne pågrepet for drap i Troms

Både den 40 år gamle samboeren til Per Vålnes og hennes 39 år gamle nye samboer ga sitt samtykke til varetekt da de ble framstilt for fengsling.

– Det skal mye til for at ikke min klient også vil gjøre det. Og det skal mye til for at politiet ikke får medhold i fengsling i en så alvorlig sak, sier Svein Kristian Wikstrøm til NTB før 41-åringen som ble pågrepet torsdag kveld skulle møte i fengslingsmøtet.

Nekter

41-åringen som ble pågrepet torsdag kveld har ikke vært inne til avhør. Det har derimot 39-åringen som ble pågrepet torsdag morgen. Hans forsvarer Ulf E. Hansen sier at det ble gjennomført et halvannen time langt avhør torsdag.

Les også: Mann siktet for drap på Per Vålnes

– Min klient har latt seg avhøre av politiet før han ble pågrepet og mener han ikke har mer å tilføye. Han stiller seg uforstående til tiltalen og nekter for å ha vært med på å drepe Per Vålnes. Men han er en nøktern mann som forholder seg til alvoret i siktelsen. Han innser at politiet vil få medhold, og samtykker til fengsling, sier Hansen til NTB.

50-årsdag

Alle de tre siktede var til stede på 50-årsdagen til Per Vålnes 26. november i fjor. Regionlensmann Andreas Nilsen bekreftet overfor NTB torsdag at 50-årslaget fire dager før Vålnes ble meldt savnet av sin nå drapssiktede samboer er interessant. Flere medier har lansert som en polititeori at det var her Per Vålnes ble tatt av dage – i sitt eget hjem i Balsfjord.

Per Vålnes ble meldt savnet av sin samboer 1. desember i fjor. Han er ikke funnet. Etter flere måneder med resultatløs leting og søk ble Kripos koblet inn i saken i april i år.

Les også: Enda en person pågrepet for Vålnes-drapet

NTB vet at politiet sitter på et stort etterforskningsmateriale etter månedsvis med etterforskning og overvåking av alle de tre siktede. Politiet har gitt uttrykk for at de har god kontroll, og jobber systematisk etter en plan.

Kriminalteknikere fra Kripos undersøkte torsdag huset hvor Vålnes bodde med likhund. De tok også med seg en rekke eiendeler fra eiendommen.