Barne- og likestillingsministeren vil ha krisemøte med H&M

Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) gjorde det torsdag klart at hun vil kalle Hennes & Mauritz inn på teppet (NTBscanpix).
Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) gjorde det torsdag klart at hun vil kalle Hennes & Mauritz inn på teppet (NTBscanpix).

Barne-, likestilling- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) kaller inn Hennes & Mauritz til krisemøte etter avsløringer om lønnsvilkårene til klesprodusentens tekstilarbeidere i Bangladesh og Kambodsja.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske dokumentarprogrammet «Kalle Fakta» avslørte forrige uke at klesprodusentens tekstilarbeidere i Kambodsja og Bangladesh arbeider under svært dårlige lønnsvilkår og arbeidsforhold, skriver Dagbladet.

Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) gjorde det torsdag klart at hun vil kalle klesprodusenten inn på teppet, sammen med en rekke andre norske klesprodusenter. Thorkildsen mener klesbransjen må vise økt samfunnsansvar.

– Jeg ønsker å få mer klarhet i hva Hennes & Mauritz gjør for å forbedre forholdene for sine arbeidere. Men de er ikke de eneste med forbedringspotensial. Jeg ønsker en variert forsamling, fordi dette er et omfattende problem i bransjen, sier Thorkildsen.

Les også: Hennes og Mauritz kritiseres for slavelignende arbeidsforhold

Kommunikasjonssjef i Hennes & Mauritz Vibeke Holann kjenner seg ikke igjen i anklagene.

– Vi har et ektefølt engasjement for å bedre lønningene på de fabrikkene hvor det produseres for Hennes & Mauritz. At minstelønnene ikke er mulig å leve på er et bransjeproblem i mange produksjonsland, sier Holann. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden