Mann siktet for drap på Per Vålnes

DRAP. En samboerpar er siktet for drap eller medvirkning til drap på Per Vålnes. Foto: Privat
DRAP. En samboerpar er siktet for drap eller medvirkning til drap på Per Vålnes. Foto: Privat

Politiet har siktet en 39 år gammel mann for drapet på Per Vålnes (50). Hans samboer ble siktet i samme sak onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk torsdag til pågripelse av en 39 år gammel mann som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på Per Vålnes. Den pågrepne er samboer til kvinnen (40) som ble pågrepet onsdag.

Vålnes (50) var bosatt i Balsfjord kommune i Troms, og ble meldt savnet av sin samboer 1. desember i fjor.

Fant nøklene i elv

Den 4. desember ble mannens bil funnet ved en vinterstengt rasteplass ved E8 i Lavangsdalen i Troms. Det ble satt i gang omfattende søk med likhund, miniubåt, småfly og letemannskap, men dette ga ikke resultat. Under leteaksjonen rundt bilen ble bilnøklene funnet i en elv like ved, men 50-åringen er fortsatt savnet.

Politiet skal ifølge Nordlys jobbe med saken som et mulig bestillingsdrap. Et vitne skal ha blitt kontaktet av den drapssiktede kvinnene og spurt om han kunne hjelpe henne med å drepe Vålnes.

Les også: Kvinne pågrepet for drap

– Tror han er drept

En nær venn av Vålnes ble konfrontert med opplysningene om et mulig bestillingsdrap i et avhør med politiet.

– Jeg fikk spørsmål fra politiet om det kunne stemme at samboeren har bedt en person om å drepe Per Vålnes for noen år siden, sier vitnet til avisen og legger ikke skjul på at han tror Vålnes har blitt drept.

Kort tid etter at Vålnes forsvant i november i fjor, flyttet den nå siktede mannen inn på gården til den drapssiktede kvinnen.

26. november i fjor var de to siktede sammen med tre andre menn med på Vålnes 50-årsfeiring. Han har ikke gitt livstegn fra seg etter festen.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden