Newyorkere står i ladekø

I KØ FOR Å LADE MOBILEN: Folk strømmer til steder og lokaler som har strøm eller strømgenerator for å få lade mobilene sine etter strømbruddet på Manhattan etter stormen Sandys herjinger. Foto: Carlo Allegri (Reuters)
I KØ FOR Å LADE MOBILEN: Folk strømmer til steder og lokaler som har strøm eller strømgenerator for å få lade mobilene sine etter strømbruddet på Manhattan etter stormen Sandys herjinger. Foto: Carlo Allegri (Reuters)

Kundene strømmer til bankene på Manhattan etter orkanen Sandy. Ikke for å ta ut penger, riktignok, men for å lade mobilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 230.000 mennesker, deriblant tusener av strandede turister, er uten strøm i New York etter det voldsomme uværet. Samtidig tømmes batteriene raskt på mobiltelefoner og bærbare datamaskiner, og dermed er ledige strømuttak i banker, apoteker, butikker og barer blitt svært ettertraktede.

I en bankfilialer på Manhattan sto ti kunder i ladekø onsdag. En kunde hadde til og med lagt igjen et greinuttak for at flere skulle slippe til.

– Vi har ingenting imot det. Folk har det vanskelig, mange av våre egne ansatte har det også vanskelig. Etter stormen har mange kommet hit om kvelden fordi det er lyst og varmt. Det er veldig kaldt ute, forteller en av bestyrerne i banken.

Også andre banklobbyer, butikker og kafeer i byen har vært fulle av folk i ladekø etter uværet, skriver nyhetsbyrået AFP. Det er ventet at nedre Manhattan vil være uten strøm ut uka.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden