37-årig Sigrid-siktet godtar ny fengsling

Torsdag har 37-åringen sittet isolert i åtte uker og politiet vil be om at han blir sittende i fire nye uker, hvorav to uker i full isolasjon (Foto: NTBscanpix).
Torsdag har 37-åringen sittet isolert i åtte uker og politiet vil be om at han blir sittende i fire nye uker, hvorav to uker i full isolasjon (Foto: NTBscanpix).

37-åringen som er siktet for å ha drept 16 år gamle Sigrid Schjetne i sommer, godtar at han varetektsfengsles i fire nye uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen møter ikke selv i fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag formiddag klokka 9.15, men har samtykket til fengsling, sier informasjonsrådgiver Markus Iestra ved Oslo tingrett til NTB.

Fengslingsmøtet går dermed som såkalt kontorforretning, uten den drapssiktede til stede.

Les også: Sigrid-siktet varsler erstatningskrav

Torsdag har 37-åringen sittet isolert i åtte uker og politiet vil be om at han blir sittende i fire nye uker, hvorav to uker i full isolasjon. 37-åringens advokat John Christian Elden har reagert på at hans klient sitter i isolasjon.

Politiet besluttet tirsdag at de ikke lenger vil begjære den 64 år gamle mannen som også er siktet i saken, videre fengslet. Foreløpig opprettholdes imidlertid drapssiktelsen mot mannen, men politiet har ingen konkrete bevis som knytter 64-åringen til drapshandlingen.

Les også: Sigrid-siktet (64) ble tatt med til funnstedet

Bevisforskjellen mellom de to siktede er stor, og politiet mener etterforskningen har styrket saken mot 37-åringen.

Sigrid Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august i år. Politiet og mange hundre frivillige lette etter jenta i store deler av Oslo og omegn. 4. september ble hun funnet død i et skogholt i Oppegård utenfor Oslo. Samme dag ble de to mennene pågrepet og siktet for drap. (©NTB)

Personvernpolicy