Bombetrussel mot skole på Romerike

TRUSSEL. Det er rettet en bombetrussel mot Skedsmo voksenopplæringssenter som holder til i dette lokalet. Foto: Skedsmo Kommune
TRUSSEL. Det er rettet en bombetrussel mot Skedsmo voksenopplæringssenter som holder til i dette lokalet. Foto: Skedsmo Kommune

Et voksenopplæringssenter på Romerike har mottat en bombetrussel. Politiet fant ingen eksplosiver etter å ha finkjemmet lokalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet evakuert Skedsmo voksenopplæringssenter og flere bygg i området etter at det onsdag ble meldt inn en bombetrussel mot skolen.

– Bakgrunnen for det er at Skedsmo voksenopplæringssenter har motatt en e-post der det trues med en bombe. At en sprengning vil foregå på stedet, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Romerike politidistrikt.

Politiet var raskt på stedet og ba umiddelbart om bistand fra bombegruppa fra Oslo som gjennomsøkte lokalene.

Etter nærmere to timer på stedet avsluttet politiet søket etter bomba ved 15.45- tiden. Det skal ikke ha blitt funnet eksplosiver i lokalene.

Større område sperret av

Skolen ligger inne på et industrifelt på Skedsmokorset, og politiet skal ha satt opp sperringer 200 meter fra lokalet bombetrusselen ble rettet mot.

Politiet vet ennå ikke bakgrunnen for trusselen, eller hvem som kan ha sendt e-posten.

– Dette jobber vi med kontinuerlig for å finne ut om det er hold i truslene, sier Holm Hansen.

Skedsmo voksenopplæringssenter er et kommunalt senter for opplæring av språklige minoriteter. Senteret tilbyr blant annet grunnopplæring i norsk og samfunnskunnskap og grunnskole for voksne som ikke har fullført grunnskolen.

– Drepe flest mulig innvandrere

Bombetrusselen ble sendt til flere av skolens ansatte klokka 10.34 onsdag formiddag. Rektor Nils Erik Kleven sier til Romerikes Blad at avsenderen varslet skolen om at noen ønsker å sprenge skolen.

– Avsenderen skriver at han har kjennskap til at det skal gå av en bombe på skolen, at målet er å drepe flest mulig innvandrere, og at han vil advare mot dette, sier Kleven.

Rekotren tok umiddelbart kontakt med politiet etter å ha blitt informert om opplysningene. Ved Skedsmo voksenopplæring går det opp mot 400 elever, hvor av én av dem er av norsk opprinnelse.

– Det var en veldig ubehaglig e-post å motta. Det kommer også helt ut av det blå. Det har ikke vært noen episoder ved skolen, utvisninger eller andre kontroversielle hendelser det siste året, forteller han.

Personvernpolicy