Åpen for alle - alltid

- Vi har ikke sensurert TV 2 Nyhetskanalen

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy (bildet) i TV 2 hevder at TV 2 Nyhetskanalen ble sensurert onsdag morgen av Canal Digital. Foto: TV 2
Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy (bildet) i TV 2 hevder at TV 2 Nyhetskanalen ble sensurert onsdag morgen av Canal Digital. Foto: TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 hevder at Nyhetskanalen ble sensurert av Canal Digital i morges. - Det er helt ukjent for oss, sier Haakon Drangland i Canal Digital.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Mer om saken

I september kunngjorde Canal Digital at TV 2 har sagt opp avtalen for Bliss, Nyhetskanalen og Filmkanalen. Distributørens kabelkunder får dermed ikke tilgang til disse kanalene. Med mindre partene løser floken, forsvinner kanalene fra programtilbudet 23. november. TV 2 Zebra er allerede utilgjengelig for Canal Digital-kunder med kabel-TV. Denne avtalen var det Canal Digital som sa opp.

Striden mellom TV 2 og Telenor-eide Canal Digital strekker seg flere år tilbake og handler først og fremst om pris. Krangelen antok nye høyder da Canal Digital valgte å sy om grunnpakken til kabelkundene og utelate TV 2 i HD fra listen over 28 obligatoriske kanaler. Heller ikke TV 2s ulike søsterkanaler sto på denne listen.

Seere som i morges slo på TV 2 Nyhetskanalen fikk i stedet for nyhetssendingen opp en informasjonsplakat fra Canal Digital Kabel, hevder TV 2 i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy, skriver i meldingen at Telenor-eide Canal Digital har drevet med sensur av nyhetskanalen.

– At et statseid selskap sensurerer en privat nyhetskringkaster med sin egen propaganda, trodde jeg aldri vi skulle få oppleve i Norge. Telenor har i realiteten med makt overtatt redaktørrollen for Norges eneste nyhetskanal. Det de har gjort er helt klart ulovlig og de viser forakt for grunnleggende demokratiske prinsipper og pressefrihet, sier Indrøy.

– Vi har ikke sensurert Nyhetskanalen

– Dette er noe vi ikke kjenner noe til, sier Haakon Dragland i Canal Digital til ABC Nyheter.

– Det ville være helt utenkelig og utelukket for oss å legge en plakat oppå en kringkastingssending, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dragland ligger det en informasjonsplakat ute på kanalplass 12 på fjernkontrollen. Men den ligger ikke i nærheten av der Nyhetskanalen ligger eller har ligget.

– TV 2 har ikke kontaktet oss

I pressemeldingen som ble sendt 13.15 onsdag, skriver TV 2 at de tok kontakt med Canal Digital så fort de ble kjent med saken i morges.

– De fikk en frist til kl 12 med å svare, men vi har ikke hørt noe fra dem, sier Rune Indrøy.

Også dette er ukjent for Canal Digital.

– Dette kjente vi ikke til før vi ble kjent med pressemeldingen. Jeg har prøvd å oppspore om noen av oss har blitt kontaktet av TV 2, uten hell, sier Drangland i Canal Digital.

– Jeg velger å tro at det er en misforståelse. Gitt at det foreligger en slik misforståelse så skjønner jeg godt at TV 2 er opprørt. Jeg kan berolige dem med at det kan ikke være noe annet enn en misforståelse.

Det har ikke lykkes ABC Nyheter å få en kommentar fra Rune Indrøy onsdag ettermiddag.