- For meg har stormen vært kjempebra

Ikke alle fortviler etter Sandys herjinger på østkysten av USA. «Turistattraksjonen» The Naked Cowboy valgte å spille seg gjennom stormen på Times Square i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans virkelige navn er Robert Burck, men han er viden kjent som The Naked Cowboy. På hans egen hjemmeside kaller han seg selv «the world's most celebrated entertainer».

Iført cowboystøvler, hatt, underbukse og en gitar har Burck over flere år jobbet seg opp tilnærmet kultstatus blant New Yorks innbyggere og besøkende.

Den hatten holdt han på også tirsdag da den tropiske stormen Sandy dundret inn over byen med full styrke. Det ga, ifølge Burck selv, klingende mynt i kassa fra gavmilde innbyggere som våget seg ut.

- Det var en bra dag for business, og det er en bra dag for business i dag (onsdag red.anm) også. Så lenge butikkene er stengt har ikke folk annet å bruke penger på enn meg, sier han til NRK.

Transportkaos kan vare lenge

I den vanligvis svært så folksomme bydelen Manhattan er det meste av butikker stengt.

Hovedgrunnen er at ansatte helt enkelt ikke kommer seg på jobb ettersom kollektivnettet er nede for telling som et resultatet av stormen.

- Stormen har vært kjempebra for meg, slår den lettkledde cowboyen fast overfor NRK.

Millioner av innbyggere i New York spør seg nå når kollektivtransporten vil komme i gang igjen.

Les også: Transportkaoset kan vare i dagevis i New York

Luftrommet også rammet

I tillegg er lufttrafikken til og fra New York hardt rammet. Flyplassene John F. Kennedy og Newark åpner igjen onsdag, men kun for et begrenset antall flyginger.

Store deler av Manhattan er fortsatt uten elektrisitet, og det kan gå opptil fire dager før strømmen er tilbake.

Mange beboere høyt oppe i etasjene i noen av verdens mest fasjonable bydeler må pent klare seg uten heis inntil strømmen er tilbake.

Men de har i det minste «The Naked Cowboy».

Personvernpolicy