Samlet for å ta farvel med Karin Stoltenberg

Kongeparet, regjeringsmedlemmer og et fullsatt kapell var samlet tirsdag for å ta farvel med Karin Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karin Stoltenberg, statsminister Jens Stoltenbergs mor, døde natt til onsdag 17. oktober, 80 år gammel.

Hun bisettes i en borgerlig seremoni fra Vestre gravlunds nye kapell i Oslo tirsdag ettermiddag. Kapellet var så fullt at mange måtte stå.

Seremonien ledes av Åse Kleveland. Karins ektemann Thorvald og alle parets tre barn Camilla, Jens og Nini skal tale under bisettelsen. Helga Hernes er også en av talerne, og skuespiller Henrik Mestad skal lese to dikt.

Det blir også flere musikalske innslag. Arve Tellefsen åpnet seremonien med å framføre «I ensomme stunder». En ung strykekvartett fra Barratt Due står også på programmet.

Tidligere statssekretær og ekspedisjonssjef for Arbeiderpartiet, Karin Stoltenberg bisettes fra Vestre gravlunds nye kapell i Oslo tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)Tidligere statssekretær og ekspedisjonssjef for Arbeiderpartiet, Karin Stoltenberg bisettes fra Vestre gravlunds nye kapell i Oslo tirsdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Karin Stoltenberg huskes som en kvinne som trivdes best utenfor rampelyset, samtidig som hun var en av hovedarkitektene innen norsk familiepolitikk på 1970-tallet. Hun regnes som en pioner i arbeidet for kvinner og likestilling.

Gjennom sin lange karriere i statsapparatet var hun både ekspedisjonssjef og statssekretær i flere departementer. Hun jobbet for Norad og Røde Kors, og var aktiv i FNs arbeid for å bedre kvinners stilling i utviklingslandene.

Personvernpolicy