Polititopper ønsker færre politidistrikter

Polititopper ønsker færre politidistrikter
Polititopper ønsker færre politidistrikter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere politiledere har i sine 22. juli-forklaringer gitt klar beskjed om at politidistriktene i Norge er for små og lite slagkraftigere. De ønsker seg færre og større, men regjeringen nøler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge har nå 27 politidistrikter etter at en reform i 2002 kuttet ned fra 52 distrikt. I vår la Politidirektoratet fram et forslag som innebærer å redusere antallet til 18, men regjeringen nøler fortsatt med å innføre en slik reform, skriver Vårt Land.

I forklaringene til 22. juli-kommisjonen ga både assisterende politidirektør Vidar Refvik, Oslos tidligere politimester Anstein Gjengedal og tidligere politidirektør Ingelin Killengreen klar beskjed om hvor landet lå.

Killengreen påpekte at politiet ikke kan fortsette med å ha 27 politidistrikter med dagens rammevilkår og kapasitet, mens Refvik mente det ville være naturlig med sammenslåing av distriktene og mer robuste operasjonssentraler. Gjengedal pekte i sin forklaring på at det ikke burde være mer enn mellom åtte og ti distrikter.

Frp går i sitt nye partiprogram inn for fem eller ti politidistrikter, og mener nå at det er på tide at regjeringen følger rådene fra politilederne.