Uavgjort i Merseyside-derbyet

Storkampen endte uavgjort.
Storkampen endte uavgjort.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool ledet tidlig med to mål, men Everton slo raskt tilbake da lagene spilte 2-2 i søndagens Merseyside-derby på Goodison Park.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire minutter på overtid satte Luis Suárez ballen i nettet, men uruguayaneren ble avblåst for offside. TV-bildene viste etterpå at dommeravgjørelsen var feil.

– Det var helt klart et mål, så vi er skuffet over at vi ikke fikk det godkjent. Alle på tribunen reagerte som om det var scoring, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Selv om Liverpool rystet hjemmelaget med to scoringer, var det Everton som styrte banespillet og hadde trykket før pause. Selvmålet av Leighton Baines i det 14. minutt kom etter at Suárez banket til ved bakre stolpe. Ballen gikk via den engelske venstrebacken og i mål. Suárez feiret målet ved å løpe bort til Everton-benken og kaste seg ned i gresset. Det var et klart stikk til manager David Moyes, som før kampen ba spillerne sine passe seg for spissens teatralske sider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ville kanskje gjort det samme selv, men han må nå stupe i bakken foran mange managere framover, sa Moyes om episoden etter kampen.

Seks minutter senere sto det 2-0 da Suárez stanget ballen i nettmaskene med hodet etter et frispark av Steven Gerrard.

Les flere fotballnyheter på Avspark!

Slo tilbake

Hjemmepublikummet fryktet at bynaboen atter en gang ville ta innersvingen på blåtrøyene. Det var derfor befriende for de frammøtte da en rask redusering kom kun to minutter etterpå. Leon Osman hamret til på en håpløs utboksing av Liverpool-keeper Brad Jones, og ballen gikk inn i lengste hjørne.

Everton fikk en nødvendig oppfrisker og jaget utligningen. Den kom ved Steven Naismith i det 35. minutt. Marouane Fellaini, som var tilbake etter en kneskade, la inn foran mål slik at Naismith kunne bredside inn 2-2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidlig i annen omgang fikk Raheem Sterling sjansen til å sende Liverpool tilbake i føringen da han kom alene med keeper Tim Howard. Unggutten prøvde å skru ballen over amerikaneren, men den gikk langt utenfor. Like etter var det Nikica Jelavic og Seamus Coleman som kom til en stor dobbeltsjanse for Everton.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Everton foran

Vanligvis bruker derbyet å ende med en vinner, men søndag klarte altså ingen av lagene å score flere ganger etter en målrik første omgang. Everton er dermed fortsatt seks poeng foran Liverpool og er nummer fem på tabellen. Liverpool har tatt ti poeng på ni seriekamper.

Senere søndag vant Newcastle 2-1 hjemme mot West Bromwich etter et overtidsmål av Papiss Cissé. Senegaleseren scoret utilsiktet med ryggen da Sammy Ameobi fyrte av et langskudd. Tidligere i kampen scoret Demba Ba vertens første mål, mens Romelu Lukaku utlignet for bortelaget.Tottenham måtte jobbe hardt for 2-1-seieren over Southampton på bortebane. Gareth Bale og Clint Dempsey ga gjestene to mål før pause, men Jay Rodriguez sto for reduseringen i annen omgang.