Åpen for alle - alltid

To siktet for uaktsomt drap etter jaktulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politistudent og en jaktkamerat er siktet for uaktsomt drap etter at en 22-åring døde i en jaktulykke i Masfjordnes i Nordhordland lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge mennene har avfyrt våpenet sitt, men det er uvisst hvem av dem som traff 22-åringen. Derfor har politiet valgt å ta ut siktelse mot begge mens etterforskningen skal avklare dette.

Politiet vil nå gå gjennom jaktkameratenes forklaringer og resultatene fra de kriminaltekniske undersøkelsene for å få svar på hva som skjedde.

Politiet valgte å ta ut drapssiktelse mot de to mennene, i stedet for en mindre alvorlig siktelse om uaktsom omgang med skytevåpen.

– Det er en avgjørelse vi har tatt ut fra de opplysningene som har kommet fram. Når det er snakk om dødsfølge, så er det naturlig, sier jourhavende politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til NTB.

Avhørt søndag

Alle de sju medlemmene i jaktlaget ble avhørt søndag, inkludert de to siktede. Etter at avhørene var over, fikk de to mennene reise hjem. Politiet ser ikke noe grunnlag for å be om varetektsfengsling i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har gitt sin versjon av hendelsesforløpet. Nå får vi gå gjennom alt materialet for å få en oversikt over hva som skjedde, sier Eide.

Det er rutinemessig tatt blodprøve av de to mennene. Politiadvokaten sier det hittil ikke er noe som tyder på at det var alkohol med i bildet.

Jaktlaget kommer fra forskjellige steder i landet, og de fleste er i begynnelsen av tjueårene.

Den ene av de siktede er student ved Politihøgskolen og for tiden i praksis ved Nordhordland lensmannsdistrikt. Etterforskningen er derfor overført til Bergen sentrum politistasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Døde på stedet

Ulykken skjedde i 18.30-tiden lørdag kveld. Jaktkameratene forsøkte å gi livreddende førstehjelp, men 22-åringen ble bekreftet død da redningsmannskapene kom til stedet.

Det var mørkt, men klarvær da ulykken skjedde. Foreløpig kan politiet ikke si noe om hvordan terrenget ser ut eller andre forhold på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er noe vi vil undersøke nærmere. Vi vil vurdere hvilke etterforskningsmessige skritt vi skal ta videre, sier Eide.

Støtteteam

Det var 22 år gamle Tore Gaard fra Haugesund som døde i jaktulykken. Den avdøde skal etter planen obduseres mandag ved Gades Institutt.

Familien til den omkomne ble varslet lørdag kveld, og de fikk umiddelbart tilbud om krisehjelp.

Ordfører Karstein Totland i Masfjorden kommune sier til NTB at bare én av jegerne i jaktlaget har lokal tilknytning, resten kommer fra ulike steder i Sør-Norge.

Jaktlaget og pårørende av jegerne samlet seg i et bolighus i området etter ulykken.

– De har hele tiden fått hjelp av et kommunalt støtteteam som blant annet består av lege, helsesøster og prest, sier Totland.

Informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund opplyser til Bergensavisen at det ikke finnes noen nøyaktig oversikt over omfanget av jaktulykker i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Slike ulykker blir registrert og etterforsket av lokalt politi. Det er ingen som har den komplette oversikten. Men det vi vet, er at det skjer et dødsfall omtrent hvert annet år. Og da er det uten unntak jegere som skyter andre jegere, sier Farstad.Han sier at det bak hver dødsulykke, ligger cirka én million jaktdager.