Sogndal med viktig bunnstridpoeng

Aalesunds Mathias Rasmussen og Sogndals Gustav Valsvik i duell under Tippeligakampen mellom Sogndal og Aalesund søndag kveld på Sogndal stadion Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Sogndals Stian Dyngeland reddet hjemmelaget få minutter før slutt. Hvitskjortene kapret ett viktig poeng i bunnstriden etter 1-1 hjemme mot Aalesund.

Sogndal – Aalesund 1-1 (0-1)

3128 tilskuere

Mål: 0-1 Leke James (4), 1-1 Stian Dyngeland (82).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Lagene:

Sogndal (4-4-2): Kenneth Udjus – Eirik Skaasheim, Gustav Valsvik, Hannu Patronen, Per-Egil Flo – Tonny Brochmann (Stian Dyngeland fra 79.), Ruben Holsæter (Azar Karadas fra 46.), Stephane Badji, Ørjan Hopen – Malick Mane, Ricardo Santos.

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust – Enar Jääger, Edvard Skagestad, Amund Skiri, Jo Nymo Matland – Peter Orry Larsen, Fredrik Ulvestad – Tremaine Stewart, Michael Barrantes (Sander Post fra 86.), Lars Fuhre – Leke James.

Se høydepunkter fra Sogndal-Aalesund på Avspark.

Dyngeland hadde kun vært på banen i tre minutter da han steg til værs og styrte inn en fortjent utligning for Sogndal med hodet. Angriperen fra Bergen sto uten mål på det norske toppnivået før søndagens kamp. Likevel valgte Sogndal-trener Jonas Olsson å satse på 21-åringen da ingen av de andre spillerne maktet å omsette sjansene sine i scoring.

Les mer om Tippeliagen på ABC Nyheter.

Trekket viste seg å være lurt. Verken Malick Mane, Tonny Brochmann, Ricardo Santos eller spissinnbytter Azar Karadas lyktes med avslutningene. Men da Dyngeland kom inn ble det endelig nettsus bak en god Sten Grytebust i AaFK-målet.

Les mer om Sogndal på Avspark

En tidlig scoring av Leke James så lenge ut til å ordne tre poeng for Aalesund mot de nedrykkstruede vertene. Sogndal-keeper Kenneth Udjus skled da han skulle rykke ut i feltet og plukke opp en stuss bakover fra Hannu Patronen. Det tillot James å komme foran og nikke inn det første målet allerede etter fire minutter.

Den resterende tiden av første omgang så Aalesund ut til å ha full kontroll på kampen. Det endret seg imidlertid etter pausen da sunnmøringene plutselig ble merkelig tamme.

Les mer om Aalesund på Avspark

Azar Karadas ble byttet inn som spiss for sogningene og ble et godt oppspillspunkt for lange pasninger. Sogndal koblet etter hvert mer og mer grep på kampen, til AaFK-trener Kjetil Rekdals frustrasjon.

Spesielt Ricardo Santos kunne ha scoret ved et par anledninger. Men det viktige utligningsmålet kon altså ikke før Stian Dyngeland entret banen og nikket inn 1-1 etter innlegg fra Malick Mane. (©NTB)