Gjengedal stoppet av UP i Gjøvik

Hadde tissetrengt hund, ble tatt av politiet: Arnstein Gjengedal. Foto: Berit Roald / Scanpix.
Hadde tissetrengt hund, ble tatt av politiet: Arnstein Gjengedal. Foto: Berit Roald / Scanpix.

Oslos tidligere politimester Anstein Gjengedal ble nylig stoppet av Utrykningspolitiet etter en stygg forbikjøring nord for Gjøvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere skøyteløperen Gjengedal tok en «innersving» på kanten av det som godt er.

Gjengedal forklarte kjøringen med at han hadde en tissetrengt hund i bilen og slapp unna med en advarsel, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Det var ingen farlig situasjon. Jeg hadde god kontroll, sier Anstein Gjengedal om forbikjøringen han foretok rett nord for Gjøvik sentrum onsdag 17. oktober.

Som politisjef ønsket Gjengedal seg et helikopter
Møbelsnekker Øyvind Nybrenna fra Gjøvik var på vei hjemover på riksvei 4 da han så en Volvo V70 i bakspeilet. Volvoen kjørte forbi flere biler før den havnet bak Nybrennas bil. Så kom de til en slak venstresving.

– Da brenner bilen forbi meg, midt i svingen. Det var ikke sikt, det var hårreisende kjøring, mener Nybrenna.

Han sier hans eget speedometer viste et sted mellom 80 og 90. Midt i svingen kom en møtende bil. Han la seg på hornet og blinket med lysene for å vise hva han mente om kjøringen. I det samme møtte de en uniformert politibil.

– Den tok en 180-graders sving, slo på blålysene og kjørte etter, sier Nybrenna.

Anstein Gjengedal sier han husker episoden godt, og forteller at han ble stoppet av UP-patruljen. Gjengedal sier han fikk beskjed om å ta det litt med ro, og at han beklaget det hele overfor polititjenestemennene fra UP.

– Jeg husker at han jeg kjørte forbi ble litt irritert. Han blinket og tutet noe alvorlig. Jeg beklager at han oppfattet situasjonen som farlig, sier Gjengedal.

Les andre nyheter

Personvernpolicy