Siktelsen mot Ubaydullah Hussain utvidet

Advokat John Christian Elden i Oslo tinghus lørdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Advokat John Christian Elden i Oslo tinghus lørdag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Islamisten Arslan Ubaydullah Maroof Hussain (27) ble lørdag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har utvidet siktelsen mot 27-åringen til også å omfatte trusler mot Det Mosaiske Trossamfund i Oslo. Politiet vil be om at han fengsles i fire uker.

Hussains forsvarer, advokat John Christian Elden, er kritisk til utvidelsen av siktelsen.

– Dette er noe påtalemyndigheten har gjort for å imponere retten for å få siktelsen til å se større ut, sa han til NTB før retten ble satt i 15.30-tiden.

Hussain er også siktet for å ha kommet med trusler mot to journalister. Elden opplyser at hans klient erkjenner alle faktiske forhold, men nekter straffskyld.

– Facebook-meldingen rettet mot Det Mosaiske Trossamfund kom i en sammenheng og var ren ironi. Meldingene til journalistene var ment som en advarsel og ikke en trussel. Om journalistene oppfattet meldingene som truende, så har Hussain sagt seg villig til å slutte å sende meldinger, sier Elden.

Grunnlaget for politiets begjæring om varetekt er gjentakelsesfaren og faren for bevisforspillelse. Fengslingsmøtet går for åpne dører.