Åpen for alle - alltid

Siv Jensen med grove anklager mot Giske:- Minner om korrupsjon og bestikkelser

Siv Jensen om Trond Giske: - Minner om korrupsjon og bestikkelser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Siv Jensen om Trond Giske: - Minner om korrupsjon og bestikkelser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-leder Siv Jensen sier at utnevnelsen av LO-leder Roar Flåthen til styret i Kongsberg Gruppen «minner mistenkelig om korrupsjon og bestikkelser».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er i alle fall det vi kaller det når slike ting skjer i andre land, sier Jensen til NTB.

Frp-lederen rettet kritikken mot næringsminister Trond Giske (Ap) og mot Arbeiderpartiet da hun åpnet partiets landsstyremøte lørdag formiddag.

– Det var i utgangspunktet ingen ledige plasser i det styret. Så derfor konstruerte man en særordning, der Roar Flåthen skulle få en varaplass med full lønn på nesten 200.000 kroner i året, sa Jensen.

- Det som har skjedd her, er altså at Arbeiderpartiet konstruerer en særordning til 195.000 kroner i året til den samme personen som hvert år donerer en sjekk på 5 millioner kroner til Arbeiderpartiet. Dette minner mistenkelig om korrupsjon og bestikkelser, sa Jensen til applaus fra partifellene.

– Uansett uheldig

– Når penger og posisjoner kobles på en slik måte som i denne saken, så er det korrupsjon det omtales som dersom det skjer i andre land. Jeg sier ikke at det er korrupsjon, men det minner mistenkelig om det, utdyper Jensen overfor NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier det er bra at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal belyse og gå gjennom alle fakta i saken, og vil ikke kommentere ytterligere skritt før komiteen har behandlet saken ferdig.

– Uansett på hvilken side av loven dette ligger, så er det uheldig. Dette handler om moral, sier Frp-lederen.

Les også: Rikfolket styrer de statlige selskapene

Telenor-saken

Jensen tok også for seg Giskes innsats for å få vennen Tore O. Sandvik inn i Telenor-styret. Debatten om styreutnevnelsene er for henne ikke et spørsmål om antall Ap-folk eller Høyre-folk, men om å tråkke riktig overfor venner og bekjente.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I det minste har jo Giske nå innrømmet at han «spilte inn» sin gode venn og fylkesordfører for Arbeiderpartiet som styremedlem i Telenor. Det er mange som venter i spenning på svaret fra Giske om hvilken kompetanse han mener at denne fylkesordføreren har som er så spesiell at han har noe å tilføre Telenor-styret, sa Jensen til landsstyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: TV2: - Giske vil ha venn inn i Telenor-styret

– Sanne ansikt

Jensen la til at «det er dette som skjer når Arbeiderpartiet får sitte for lenge ved makten» – og fortsatte:

– Dette er jo bare nok en runde på Arbeiderpartiets mange nettverk, og en ganske så uheldig håndtering av vennskap og inhabilitet. Det vi ser her, er Arbeiderpartiets sanne ansikt. Det er ubehagelig å se hvordan Ap forvalter sin makt, lød det fra Frp-lederen.

NTB har forsøkt å få en kommentar fra Giske til kritikken fra Jensen, men har så langt ikke fått noe svar.

Les andre nyheter