Åpen for alle - alltid

Sandnes Ulf vant nedrykksduellen

Sandnes Ulfs Anel Raskaj scorer på Fredrikstads keeper Jon Masalin under eliteseriekampen for herrer mellom Sandnes Ulf og Fredrikstad på Sandnes Stadion lørdag kveld, 27. oktober 2012. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Sandnes Ulfs Anel Raskaj scorer på Fredrikstads keeper Jon Masalin under eliteseriekampen for herrer mellom Sandnes Ulf og Fredrikstad på Sandnes Stadion lørdag kveld, 27. oktober 2012. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandnes Ulf slo Fredrikstad 5-1 lørdag og tok seg forbi bortelaget opp til kvalifiseringsplassen i eliteserien fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SANDNES ULF - FREDRIKSTAD 5-1
Se alle høydepunktene fra kampen her

Med to lag i desperat poengnød kunne ingen tillate seg å ape bunnkampen i Sandnes. Spesielt for hjemmelaget var kun seier godt nok i håpet om å berge plassen. Et nederlag for sin nærmeste tabellnabo ville sendt rogalendingene fem poeng bak, men med lørdagens storseier bykset klubben i stedet ett poeng forbi. Også på målforskjell er nå Sandnes Ulf bedre stilt enn FFK.

Les siste nytt om Sandnes Ulf på Avspark

Det var lagt godt til rette for et underholdende oppgjør med en offensiv innstilling på begge sider av banen. Slik ble det også, men vertene tok et klart initiativ fra start. Likevel ble Sandnes Ulf tidlig straffet for et mislykket frisparkforsøk som Fredrikstad utnyttet med en rask kontring etter tolv minutter. Martin Pusic fikk ballen og skjøt den via Morten Bertolt, som satte inn 1-0 i eget nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les siste nytt om Fredrikstad på Avspark

Vertene var tilbake i kampen da Christian Gytkjær i det 25. minutt var sikker fra straffemerket og utlignet. Det ble dømt straffe etter Robert Stenes felling på Steinthor Thorsteinsson i boksen. Sandnes Ulf styrte banespillet i jakten på ledermålet, men farlige balltap ga FFK muligheter på kontra.

Det var derfor befriende for hjemmepublikummet da Anel Raskaj kom alene med keeper Jon Masalin og ordnet 2-1 på vakkert vis tre minutter før pause. Bortelaget prøvde å gå offensivt ut i annen omgang, men lyktes ikke med annet enn tidvis å sette Sandnes Ulf-forsvaret under press.

Trykk her for å lese og se fotball på Avspark

I stedet laget FFK en ny straffe da Thorsteinsson igjen ble felt rett foran dommer Svein-Erik Edvartsen etter timen spilt. Danske Grytkjær var igjen trygg fra ellevemeteren. Like etter la Fredrik Torsteinsbø på til 4-1 etter en super kontring. Ballen gikk i stolpen og i mål.

Hjemmelaget hadde god kontroll resten av kampen. Ett minutt før slutt var det også Thorsteinssons tur ti å få navnet sitt i målprotokollen. Islendingen bredsidet en god ball fra Torsteinbø i nettet til 5-1. (©NTB)