Krogvold gir avis skylden for drapstruslene

MELDT TIL PFU: Krogvold skal ha mottatt drapstrusler etter at Nettavisen publiserte en sak om hans kontroveriselle uttalelse i et radiointervju med Ottadalsradioen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
MELDT TIL PFU: Krogvold skal ha mottatt drapstrusler etter at Nettavisen publiserte en sak om hans kontroveriselle uttalelse i et radiointervju med Ottadalsradioen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Kjendisfotograf Morten Krogvold har klaget inn Nettavisen til PFU etter at han og hans kone har mottatt drapstrusler etter et intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Krogvold og hans kone har klaget inn Nettavisen til Pressens Faglig Utvalg etter at paret har mottatt en rekke drapstrusler etter at Krogvold i et intervju med Ottadalsradioen uttalte følgende:

«Hvis Rune Øygard er skyldig i dette, så blir jeg den første astronauten på Pluto».

Nettavisen snappet opp saken og publiserte Krogvolds intervju med lokalradioen. Krogvold har i senere tid forsøkt å distansere seg fra uttalelsen og beklaget en rekke ganger.

Morten Krogvolds kone, Tarand Krogvold, mener det er Nettavisens artikkel som har ført til at paret har mottatt hets og trusler siden saken ble kjent. I klagen som er sendt inn til PFU er paret svært kritiske til avisen.

«Om Nettavisens formål er å ramme, frata oss levebrødet, sørge for utskjellinger og sjikane, aggresjon, trusler og drapstrusler, trusler mot en som er innkalt som vitne i rettssak, rasende meldinger på svareren når vi står opp om morgenen, at vi må fjerne telefonnumrene fra nettet og ikke lenger orker å ta telefonen, at markedsføring av kurs må opphøre med det selvsagte tap av inntekt som vil følge i 2013... - hvis det er deres «samfunnstjenlige», høyere mål, ja da har de virkelig gjort et scoop!», står det i klagen.

Les også: Øygards SMS til jenta: - Skjønner du ble sint på meg

– Kutte av deg kjønnsorganene

Etter at Krogvolds kontroveriselle uttalelse ble kjent skal de fleste truslene ha blitt rettet mot hans kone som hevder at personer skal ha truet med å kutte av hennes kjønnsorganer. Truslene skal spesielt ha kommet etter at innholdet i Skype-samtalene mellom Øygard og den 17 år gamle jente ble kjent.

«Følgelig er det først og fremst jeg - ikke M. Krogvold selv som nå i ett år har vært hovedmottaker av intens aggresjon, utskjellinger, inngående beskrivelser om avskjæring av kjønnsorganer, banning, skriking, trusler, - også drapstrusler. En bil har også stått med motoren i gang utenfor døren vår klokken halv fire om natten», skriver hun.

Ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, sier han har ingen forståelse for klagen som gjenga et intervju Krogvold hadde gitt til lokalradioen.

– Jeg synes det er påfallende at klagen kommer nå – over et år etter at artikkelen ble publisert hos oss, og jeg ser denne klagen i sammenheng med at Morten Krogvold nå angrer på det han sa den gang, sier Stavrum til Nettavisen.

Les også: PR-rådgiver pratet med gråtende Øygard

Sjokkert over Skype-melderinger

Kjendisfotografen skal ha kjent Øygard i flere år og har også tatt bilder av den unge jenta som hevder at Øygard har forgrepet seg på henne.

I klagebrevet retter paret kritikk mot at avisen ikke tok kontakt før de valgte å publisere saken. De hevder at de ikke fikk muligheten til å kommente uttalelse, før Krogvold selv tok kontakt for å komme med en beklagelse over uttalelsen.

Krogvold har fulgte saken som går i Sør-Gudbrandsdal tingrett der Vågå-ordføreren er tiltalt for å ha forgrepet seg på en 17 år gammel jente. Fotografen uttalte etter sitt vitnemål tirsdag at han er sjokkert over innholdet i Skype-samtalene mellom jenta og ordøreren.

– Jeg ble like sjokkert som alle andre. Jeg ville aldri trodd at han hadde sendt de meldingene på Skype. Det var vondt, sa Krogvold.

Personvernpolicy